Kde všade sa využívajú vysokozdvižné vozíky?

Kde všade sa využívajú vysokozdvižné vozíky?

Vysokozdvižné vozíky sú veľmi obľúbené, pretože majú širokú škálu využitia. Slúžia na prepravu nákladov pri skladových prácach, ale aj stavebného materiálu či paliet v sadoch pestovateľov. V tomto článku sa dozviete viac o tom, na čo sa využívajú vysokozdvižné vozíky a aké sú ich druhy.

Vysokozdvižné vozíky a ich druhy

Vysokozdvižné vozíky majú široké využitie a umožňujú urobiť veľa ťažkej práce za nás. V základnom rozdelení rozlišujeme vysokozdvižné vozíky, ktoré slúžia na zdvíhanie a vozíky so zdvíhacími zdvihákmi.

Vysokozdvižné vozíky, ktoré zdvíhajú a spúšťajú bremená pomocou vidlíc sú ideálne pre ťažký tovar, ale sú užitočné aj pri skladovaní na podlahe alebo menších regáloch a pri preprave medzi skladovými zónami. Tzv. zdvíhacie zdviháky slúžia na umiestnenie paliet a iného tovaru na miesta vo výške niekoľkých metrov. Dočiahnutie do výšok je možné vďaka špeciálnemu odolnému stožiaru. U tohto druhu vozíkov rozlišujeme predné vozidlá, u ktorých je kabína umiestnená pred vidlicami a vysoké skladové vozidlá, ktorých dosah je do 13 metrov.

Pôsobnosť vysokozdvižných vozíkov

Ak sa zamyslíme nad tým, na čo slúžia vysokozdvižné vozíky, najčastejšie sa nám vyjaví využitie v skladoch. Sklady vozíky využívajú na prepravu nákladu priamo z kamiónov umiestnených v priestore vykládky a zo skladu do skladovacieho priestoru alebo z miesta vychystávania. Ďalej sú využívané na umiestňovanie tovaru na police umiestnené v rôznych výškach a ich vyberanie či na prepravu paliet medzi budovami patriacimi do jedného závodu.

Výhodou elektrických vysokozdvižných vozíkov je, že sa vyznačujú nulovými emisiami výfukových plynov a tichou prevádzkou. Z tohto dôvodu sú využívané v interiéroch. Ostatné, spaľovacie vozidlá sa odporúčajú na vonkajšie použitie.

Využitie vysokozdvižných vozíkov v odvetviach

Odpoveď na čo slúžia vysokozdvižné vozíky sme si zodpovedali. Vozíky sú užitočné v priemyselných závodoch a továrňach či v doprave – u kuriérskych spoločností, kde je dôležitá vysoká efektivita nakládky a vykládky.

Ďalej sa využívajú na pílach, u spoločností zaoberajúcich sa distribúciou a predajom stavebného materiálu a na stavbách. Poľnohospodárstvo taktiež využíva tieto mechanizmy na triedenie a skladovanie zeleniny a ovocia, húb a pod.

Spoločnosť MudMan sa špecializuje na vysokozdvižné vozíky v meste Trnava. Zabezpečíme pre vás predaj, prenájom a servis vysokozdvižných vozíkov. Náš e-shop ponúka široké spektrum náhradných dielov a doplnkovej výbavy pre väčšinu typov vysokozdvižných vozíkov. Okrem výrobkov uvedených v katalógu dokážeme nájsť alternatívne riešenia.

68 91953 Dechtice
tel.: +421919050636

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888