Sťahovanie s deťmi - ako ho zvládnuť?

Sťahovanie s deťmi - ako ho zvládnuť?

Sťahovanie je samo o sebe fyzicky, no najmä psychicky náročné. Zásadne platí, že čím menšie dieťa, tým menšia tragédia a to ako pre rodičov, tak aj pre samotné dieťa. Sťahovaním sa mení celý život - noví ľudia, nové príležitosti, nové prostredie, nové bývanie. Pripravte na to tých najmenších čo najskôr.

Sťahovanie a jeho plánovanie

Proces sťahovania býva náročný a veľmi často pri ňom vzniká nadmerná psychická záťaž, najmä, čo sa týka stresu. Deti to vnímajú dvakrát horšie, keďže ide o citlivosť a náročné zvykanie na nové podmienky.

Pozitívum sťahovania tkvie v časovom hľadisku, keďže ide o dlhodobé plánovanie vopred. Túto etapu deťom určite neodopierajte a komunikujte s nimi často a v čo najväčšom predstihu. Ušetríte ich tak náhlej zmeny, čo na ne určite pôsobí veľmi negatívne.

Proces sťahovania nemusí byť vždy náročný

Čas, vyčerpanosť a zvykanie si na nové prostredie je daňou za sťahovanie. Ale môžete ho spríjemniť nielen sebe, ale aj deťom!

Každý sme ako dieťa túžili byť dospelými. Preto deti rady napodobňujú starších a to či už gestikuláciou alebo komunikáciou. Neviete si ani predstaviť ako by ich potešilo, keby ste im prekvapivo navrhli, aby vám pomáhali s balením cenností do škatúľ.

Nielen, že vám to ušetrí čas, zároveň tým v deťoch dokážete prebudiť túžbu po dobrodružstve, čo sa odzrkadlí ako úpadok stresu, ktorý nahradí radosť a šťastie. Tento krok zároveň posilní ich dôveru voči vám.

Navyše, vďaka tomu ušetríte kopec práce aj samotnej sťahovacej firme, ktorá vašu námahu určite ocení.

A čo potom?

Pre deti bude určite jednoduchšie odsťahovať sa nie príliš ďaleko od blízkych (napríklad starých rodičov) či pôvodnej školy, aby tak neboli zarmútené zo straty dobrých kamarátov - spolužiakov, s ktorými sa doteraz dennodenne vídali.

Ak sa to však nepodarí a váš nový domov bude od toho pôvodného príliš ďaleko, snažte sa deťom čo najčastejšie a láskavýmj slovami opakovať, že k starým rodičom budete chodiť raz mesačne na víkend alebo na prázdniny, kde budú určite vídať aj kamarátov.

Taktiež, môžete využiť kreativitu a pre lepšiu adaptáciu vašich detí im, samozrejme, s ich pomocou, ľubovoľné zariaďte izbu tak, aby boli spokojné. Pretože spokojné dieťa - spokojný rodič. A vždy im dávajte najavo, že ste tu pre ne a vy ste ich domovom, kde sa môžu stále vrátiť, bez ohľadu na to, kde budú bývať.

Firma MG sťahovanie ponúka služby v oblasti sťahovania či autodopravy, ale aj rôzne doplnkové služby, akými sú napríklad montáž a demontáž nábytku a to v okresoch Spišská Nová Ves, Kežmarok, Poprad a Levoča a to za prijateľné ceny.

Hutnícka 2715 /14 05201 Spišská Nová Ves
tel.: +421907049417

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888