Prečo patria betónové ploty k najlepším typom oplotenia domu či firmy

Prečo patria betónové ploty k najlepším typom oplotenia domu či firmy

Vysoké betónové ploty poskytujú želané súkromie pred dotieravými pohľadmi susedov či okoloidúcich ľudí z ulice. Zároveň znižujú hlučnosť a prašnosť na vašom pozemku. Ak bývate na frekventovanej ulici, betónové ploty sú ideálnym riešením. Lákavé je aj ich estetické prevedenie. V neposlednom rade, betónové ploty na seba preberajú vlastnosti betónu ako materiálu. Sú odolné, stabilné, nedeformujú sa a vyznačujú sa dlhou životnosťou.

Ďalšie výhody betónových plotov

Vo všeobecnosti patria betónové ploty k elegantným a praktickým riešeniam. Výhodou je, že svoju funkciu plnia ihneď po postavení (čo sa nedá povedať napríklad o živom plote). V ich prospech teda svedčí rýchla montáž. Vysoké betónové ploty ochránia váš pozemok nielen pred zvedavými pohľadmi, hlukom a prachom, ale aj vetrom. To oceníte ako pestovateľ teplomilných rastlín. Málokto si uvedomuje aj bezpečnostný aspekt, o ktorý sa postarajú práve betónové ploty. Musíte uznať, že zlodej preliezajúci vysoký betónový múr bude určite nápadnejší ako zlodej, ktorý bez ťažkostí prenikne cez živý plot alebo preskočí nízky drevený plotík. Máte psa, ktorý občas uteká z domu? Dostatočné vysoké betónové ploty s dobrými základmi bezpečne zastavia aj tých najväčších zdrhačov a udržia ich v priestore dvora. Psík totiž takýto plot nepreskočí ani nepodlezie.

Betónové ploty ako výborná investícia

Betónové ploty sú charakteristické aj nízkou absorpčnou schopnosťou a odolnosťou voči poveternostným podmienkam (teplotným zmenám) aj mechanickému poškodeniu. Musíte vyvinúť skutočne obrovskú silu, aby betón praskol. Mnohí vítajú, že betónové ploty si nevyžadujú údržbu ani inú špeciálnu starostlivosť. V úvode bolo spomínané, že betónové ploty sa vyznačujú dlhou životnosťou. V priemere vydržia plniť svoju funkciu aj štyri – päť desaťročí. Samozrejme, v prípade, ak boli na ich výstavbu použité kvalitné materiály a výstavbu zastrešila profesionálna firmavám vráti a ktorá taktiež zvýši hodnotu celej nehnuteľnosti. Dnes sú betónové ploty považované za výbornú alternatívu k plotom vyrobeným z tehly či prírodného kameňa. Výhodou je veľký výber rôznych vzorov a modifikácií, ktoré umožňujú mať betónový plot presne podľa vašich predstáv (tvar, veľkosť, farebné kombinácie atď.).

Expertov na betónové ploty nájdete v MAZY, s. r. o. Postaráme sa rýchlu a precíznu montáž aj atraktívne prevedenie. Ponúkame aj online vizualizáciu. Naše portfólio taktiež zahŕňa stavebnú činnosť (výstavba RD, práce so sadrokartónom, sedlové a ploché strechy, obkladacie práce, elektro a vodoinštalačné práce a i.). Kontaktujte nás v prípade záujmu.

Senecká 344 /9 90024 Veľký Biel
tel.: +421910459853

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888