Výkup špeciálnych zliatin – viete aký má význam?

Výkup špeciálnych zliatin – viete aký má význam?

Vedeli ste, že výkup špeciálnych zliatin má veľký význam pre ochranu planéty aj pre vašu peňaženku. Prírodné zdroje a špeciálne zliatiny sú v prírode čoraz nedostupnejšie a míňajú sa doslova bleskovou rýchlosťou. V prírode je čoraz menej zlata, striebra, niklu, kobaltu či iných vzácnych kovov. Rastie tak ich hodnota aj cena a postupne si ľudstvo uvedomuje, že je potrebné ich zbierať, opätovne spracovať a znovu využiť namiesto nekonečného ťaženia.

Výkup špeciálnych zliatin – prospešný pre ochranu prírody aj pre vašu peňaženku

Výkup špeciálnych zliatin má dnes vysoký význam aj veľký potenciál. Prírodných zdrojov odkiaľ ťažiť je čoraz menej. Úmerne tomu rastie aj hodnota nerastných kovov či materiálov, ktoré sú v prírode už takmer vyčerpané. Dopyt po nich je však stále veľký, nakoľko sú práve tieto materiály neraz významnou súčasťou mnohých predmetov, zariadení, strojov alebo sú využívané v rôznych odvetviach priemyslu.

Cestou k uspokojeniu vysokého dopytu je práve výkup špeciálnych zliatin, vďaka ktorému je možné vyzbierať ich dostatočné množstvo. Špeciálne zliatiny sú na vyhradených zberných dvoroch správne roztriedené, spracované a putujú na ďalšie použitie. Väčšinu z nich je totiž možné opätovne použiť pri správnom spracovaní. Pokiaľ aj vy disponujete predmetmi s obsahom špeciálnych zliatin, vaše pravé kroky by mali smerovať do overenej spoločnosti, ktorá zabezpečuje výkup špeciálnych zliatin. Navyše, za ich odovzdanie je ponúkaná lákavá finančná odmena.

Čo všetko spadá pod výkup špeciálnych zliatin?

Azda najčastejšie je pri výkupe špeciálnych zliatin spomínané zlato a striebro či titán. Práve zliatiny s obsahom zlata, striebra či titánu majú vysokú výkupnú hodnotu a je po nich veľmi vysoký dopyt. Tabuľka zliatin, ktoré je možné odovzdať v špeciálnych zberných dvoroch je však omnoho dlhšia a zahŕňa mnohé hodnotné zliatiny. Radia sa do nej napríklad zliatiny s obsahom prvokov ako nikel, kobalt, cín, molybdén, volfrám alebo tantal.

Do ďalšej kategórie patria zliatiny ferro a noble s obsahom prvkov ako volfrám, molybdén, vanád, titán, chróm, niób, mangán, ferro titan, ferro molybdén, ferro zirkón, ferro volfram, ferro niób, ferro nikel, ferro vanád, ferro boron, ferro chróm, nikel bor, kobalt bor, nikel niób či nikel tantál. Podstatnou je aj skupina superzliatin, medzi ktoré sa radí Densalloy, Nimonics, Rene, Udimet, Haynes, Inconel, Incoloy, Hastelloy, MGA, Waspalloy, Umco, FSX, Permendur, Kovar, jednotlivé Crystal zliatiny, DS (usmernené tuhnutie) zliatiny, MAR M, Stellite, vysokopevnostné, Monel, CP TI, 90/6/4 TI a mnohé ďalšie.

Naša spoločnosť ToS KaS Kovovýkup, spol. s r.o. so sídlom v Nemšovej sa už od roku 2003 zaoberá výkupom špeciálnych zliatin, autobatérií, druhotných surovín a tvrdokovu. Vďaka dlhodobému pôsobeniu v danej oblasti sme získali nie len množstvo cenných skúseností, ale tiež mnoho dodávateľov a spokojných odberateľov. Pre viac informácií nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať. Sme tu pre vás.

Rybárska 92 /15 91441 Nemšová
tel.: +421904538515

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888