Čo sú to drátkobetónové podlahy a aký majú význam?

Čo sú to drátkobetónové podlahy a aký majú význam?

Drátkobetónové podlahy sú špeciálnym druhom priemyselných podláh, ktoré sú vhodné do rôznych priestorov. Oproti klasickým podlahám disponujú mnohými atraktívnymi vlastnosťami, za čo vďačia materiálu, z ktorého sú vyrobené, teda drátkobetónu. Zistite, čo to vlastne drátkobetónové podlahy sú, aké majú výhody a vlastnosti a do akých priestorov sa najviac hodia.

Čo sú to drátkobetónové podlahy?

Drátkobetón je možné definovať ako kompozitný materiál, ktorý je vystužený oceľovými vláknami. Drátkobetónové podlahy patria medzi špeciálne systémy, ktoré sú tvorené oceľovými drátkami, ktoré sú náhodne rozptýlené v štruktúre betónu. Týmto spôsobom sa obyčajný betón premieňa na drátkobetón. Rozptýlené drátky v ňom zlepšujú mechanické ak fyzikálne vlastnosti betónu. Zároveň, drátky v drátkobetónových podlahách obmedzujú vznikanie trhlín pri väčšom namáhaní. Drátkobetónové podlahy sú húževnatejšie, flexibilnejšie a plastickejšie. Vďaka svojim vlastnostiam reagujú drátkobetónové podlahy na rôzne trhliny oveľa pružnejšie.

Popredné vlastnosti a výhody drátkobetónových podláh

Keďže požiadavky na priemyselné podlahy sú čoraz náročnejšie, drátkobetónové podlahy vďaka svojim vlastnostiam neustále rastú na popularite. Dá sa povedať, že drátkobetónové podlahy sú v súčasnosti jedny z najpoužívanejších. Okrem pružnosti sa drátkobetónové podlahy vyznačujú rýchlou pokládkou, výhodnými mechanickými vlastnosťami a priaznivou cenou.

Keďže drátkobetónové podlahy sú odolné voči statickej aj dynamickej záťaži, sú z hľadiska ich využitia univerzálne. V porovnaní s klasickými betónovými podlahami nemajú drátkobetónové podlahy tendenciu praskať a vytvárať praskliny. Vďaka tomu je nie len možná lepšia a efektívnejšia prevádzka vo vašich priestoroch, ale taktiež i ľahšia údržba.

Do akých priestorov sú drátkobetónové podlahy vhodné?

Podobne ako epoxidové podlahy sú drátkobetónové podlahy bezškárové a teda sú vhodné najmä do väčších priestorov ako sú výrobné haly, letiskové haly, logistické sklady a centrá. Drátkobetónové podlahy vydržia maximálne zaťažovanie priestorov nie len ľuďmi, ale i ťažkým výrobnými strojmi, linkami a inými zariadeniami. Taktiež vydržia záťaž regálových systémov s uskladneným materiálom či produktmi.

Keďže drátkobetónové podlahy sú odolné voči statickej aj dynamickej záťaži, vydržia aj pravidelný pohyb manipulačnej techniky a vysokozdvižných vozidiel. Rozptýlené drátky v drátkobetónových podlahách zabezpečujú vyššiu nosnosť pri statickej záťaži a dlhšiu trvanlivosť pri dynamickom namáhaní pohyblivou technikou.

U nás v KAURI s.r.o. vám ponúkame kvalitné priemyselné podlahy a špeciálne systémy do akýchkoľvek namáhaných priestorov. V prípade záujmu neváhajte a navštívte našu webovú stránku kauri.sk alebo nás kontaktujte ešte dnes.


J. Fabiniho 23 05201 Spišská Nová Ves
tel.: +421917746454

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888