Prečo a ako pravidelne čistiť kanalizáciu?

Prečo a ako pravidelne čistiť kanalizáciu?

Upchanie sifónu alebo malej odpadovej rúry v kúpeľni je bežná vec a náprava je pomerne jednoduchá. Ako ale na čistenie potrubia v kanalizačných systémoch, kam sa ťažko dostáva? Ako vôbec poznať, že potrubie treba vyčistiť, keď je hlboko pod zemou? S verejnou kanalizáciou je to podobné ako s tou domácou. Kedykoľvek sa môže upchať a spôsobiť nemalé problémy. Možností, kedy dôjde k poruche je niekoľko.

Prvé na rade je čistenie kanalizácie tlakovou vodou

Pokiaľ je na kanalizácii nejaká závada, ideálne je opticky ju zistiť. Lenže pustiť do potrubia hneď kameru alebo robota by nemalo efekt. Kanalizáciu je potrebné najskôr vyčistiť tlakovou vodou a odstrániť tak všetky prekážky a usadeniny, ktoré by prekážali kamere pri identifikácii problému. Aj keď je potrubie vyčistené, stále nie je výhra naša. Stvrdnuté nánosy a iné cudzie predmety môžu v potrubí napáchať škody, ktoré treba objaviť a následne odstrániť. Nie vždy sa dajú prekážky odstrániť klasicky, vtedy je možné použiť kanalizačné roboty. U profesionálnych firiem na čistenie kanalizácie prichádza na rad špičková kamerová technika. Pri menších profiloch potrubia sa využívajú kamery pohybujúce sa pomocou tlačnej struny. Vo väčších profiloch sa na prácu vrhnú moderné kamery, ktoré dokážu vyčistené potrubie kompletne preskúmať.

Keď čistenie kanalizácie nestačí

Čistenie kanalizácie často nestačí na odstránenie problému. Monitoring kanalizácie však odhalí problémové miesta a technológia riešenia je zrejmá. Veľa opráv v potrubí dokážu urobiť diaľkovo riadené roboty. Každý kanalizačný robot je prispôsobený špecifickej činnosti. Niektoré roboty pripravujú potrubie pred sanáciou, ďalšie vedia odstraňovať prekážky alebo otvárať zaslepené otvory prípojok. Roboty sú riadené operátormi zo špeciálnych kabín vozidiel. Nasledujú bezvýkopové sanácie potrubia, ktoré sú výhodné z hľadiska nákladového, aj z hľadiska obmedzenia dopravy a života v obciach alebo v mestách. Ak potrebujete efektívnu a kompletnú starostlivosť o kanalizáciu, oplatí sa osloviť firmu, ktorá disponuje potrebným vybavením a ponúkne vám komplexné služby. Prejaví sa to na znížení nákladov za čistenie, monitoring a ďalších prácach na potrubí.

UPP s. r. o. je spoločnosť, ktorá sa zaoberá čistením odpadov a kanalizácie, trasovaním potrubia, odčerpávaním vody zo zatopených priestorov, opravou a výmenou kanalizačného potrubia, rekonštrukciou kanalizačného potrubia. Naši vyškolení a overení pracovníci sa postarajú o maximálnu kvalitu, výkon a diskrétnosť pri realizácii čistiacich prác. V rámci komplexných služieb pre vás zabezpečíme krtkovanie, monitoring a trasovanie kanalizácie aj preventívne čistenie. Po vzájomnej dohode pre vás na základe dohovoru a obhliadky radi vypracujeme plán postupu a cenovú ponuku. V prípade záujmu nás kontaktujte.


Veľkomoravská 2176 /50 91105 Trenčín
tel.: +421948770501

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888