Upchatá kanalizácia? Viete ako vyriešiť problémy s jej upchávaním?

Upchatá kanalizácia? Viete ako vyriešiť problémy s jej upchávaním?

Aj vás trápi upchatá kanalizácia alebo jej pravidelné upchávanie? Problém môže byť hlboko vo vnútri kanalizácie alebo môže ísť o upchatie zvyškami jedál v kuchyni či vlasmi v kúpeľni. Upchávanie kanalizácie môže zapríčiniť naozaj veľa faktorov. Zakaždým je však dôležité rýchle odstránenie a oprava problému. V opačnom prípade riskujete rozsiahlejšie poškodenia či rôzne veľké poruchy kanalizačného systému.

Trápi vás upchatá kanalizácia? Zistite, čo spôsobuje jej upchatie

Upchatá kanalizácia môže byť veľmi nepríjemná ako v domácnostiach, tak aj v reštauráciách, hoteloch či rôznych verejných budovách. Niekedy je zistiť príčinu upchávania celkom jednoduché, najmä pokiaľ ide len o menšie upchatie či spomalené odtekanie vody. To najčastejšie spôsobujú rôzne predmety či nečistoty, ktoré sa dostanú do vodovodného potrubia.

Časté je napríklad upchávanie kanalizácie v kuchyni zvyškami z jedál, splaškami či časťami ovocia a zeleniny, ktoré sa dostanú z drezu do potrubia. Takéto upchatie je pomerne jednoduché odstrániť. Vo vybraných prípadoch postačia klasické prostriedky na rozpustenie upchatej kanalizácie či svojpomocné odstránenie upchatia alebo oslovenie profesionálneho inštalatéra, ktorý upchaté potrubie opraví rýchlo a profesionálne za vás.

V iných prípadoch môže ísť o rozsiahle upchatie kanalizácie. V takýchto prípadoch sa do svojpomocného čistenia rozhodne nepúšťajte. Kanalizáciu by ste mohli ešte viac poškodiť alebo nečistoty vtlačiť hlbšie do potrubí. Pokiaľ je príčina upchávania hlboko vo vnútri kanalizácie, je potrebné vykonať profesionálne čistenie. V najlepšom prípade za použitia kamerového systému, ktorý dokáže odhaliť presné miesto upchávania a zhodnotiť stav kanalizácie.

Na čo vám poslúži kamerový záznam z priechodu kanalizáciou?

Vedeli ste, že spoľahlivý inštalatér vám dokáže vyhotoviť kamerový záznam o priechode kanalizáciou? Takýto záznam monitoruje a zobrazí presný stav vašej kanalizácie. Uvidíte na ňom všetky poškodenia, aj tie, o ktorých ste možno ani nevedeli. Najmä staršie kanalizácie majú neraz viaceré poškodenia spôsobené opotrebovaním či poškodeniami z minulosti, ktoré sa časom zväčšili. Vďaka dokumentácii kanalizácie kamerou budete aj do budúcna poznať stav vašej kanalizácie a jej vedenie. Ak sa rozhodnete pristavovať alebo prerábať, poznať stav kanalizačného systému je veľmi dôležité.

Kamerový záznam dokáže určiť presné miest upchávania či usádzania nečistôt. Ak vás upchatá kanalizácia trápi pravidelne, na kamerovom zázname presne uvidíte miesto problému či dokonca viaceré miesta spôsobujúce problémy. Inštalatér tak presne zistí, v akom mieste nájde poruchu a práce na čistení kanalizácie prebehnú podstatne rýchlejšie. S čistením kanalizácie sa preto rozhodne obráťte na profesionála, ktorý používa pri práci kamerový systém a zaručí vám dokonalé vyčistenie vašej kanalizácie.

Firma Inštalaér-ALEX, s.r.o. sa špecializuje na poskytovanie inštalatérskych služieb. Postaráme sa o vyčistenie vašej kanalizácie rýchlo a spoľahlivo. Samozrejmosťou je aj použitie kamerového systému. Neváhajte nás kontaktovať.

207 92582 Tešedíkovo
tel.: +421911065415

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888