Ploty – ochrana vášho bývania

Ploty – ochrana vášho bývania

Ploty sa jednoducho spájajú s bývaním a zaistením bezpečia na vašom pozemku. Nie len, že ohraničujú územie, ktoré vám zákonne patrí, zároveň vytvárajú akúsi bariéru, ktorá vás chráni pred možnými dopadmi okolia. Ploty sú súčasťou každého domova. Pri výbere plotu pre oplotenie vášho pozemku by ste si preto mali vybrať taký, ktorý vám bude vyhovovať po bezpečnostnej i dizajnovej stránke a zároveň bude bezpečné i jeho použitie.

Aké ploty máte na výber?

V súčasnosti existujú ploty v rôznych prevedeniach, vyrábané sú z rozličných materiálov či v rôznych výškach a hrúbkach. Pri výbere plotu hrá spravidla najdôležitejšiu úlohu lokalita, v ktorej sa oplocovaný pozemok nachádza či druh zeminy alebo podkladu, na ktorý bude plot umiestnený. Samozrejme, pri výbere sú veľmi dôležité i preferencie samotných majiteľov pozemku. Plot by mal byť zakaždým vybraný tak, aby v prvom rade dokázal váš pozemok spoľahlivo ochrániť.

Pre oplotenie pozemku v nebezpečných lokalitách či lokalitách, ktoré si vyžadujú zvýšenú ochranu a pre pozemky, na ktorých je umiestnený hodnotný majetok je vhodné použitie nepriehľadných pevných plotov. Ako napríklad murovaných, panelových či pevných drevených alebo kovových plotov. Tie zabránia okoloidúcim vidieť do oploteného pozemku a zároveň poskytujú i zvýšenú ochranu pokiaľ sa niekto pokúsi na pozemok dostať z exteriéru. Na takéto ploty je možné upevniť i rôzne bezpečnostné prvky či doplniť ich o bezpečnostný kamerový systém.

Pokiaľ si váš pozemok nevyžaduje nepriehľadnú ochranu, vhodným riešením sú ploty zo španovacieho lana čiže pletivové oplotenie. Takéto ploty sú používané už dlhé roky a svojich priaznivcov si získavajú pravidelne i dnes. Technológie používané na výboru pletivového oplotenia sa výrazne zlepšili a dne sú samozrejmosťou i bezpečné prevedenia používaného pletiva, ktoré je spravidla potiahnuté ochrannou gumovou vrstvou.

Kedy živé ploty a kedy pletivové oplotenie?

Pri výbere vhodného plotu pre vaše potreby netreba zabúdať ani na obľúbené živé ploty, ktoré sú umiestňované najmä v predných častiach záhrady, napríklad pri vstupe do domu či v okolí hlavnej vchodovej brány. Živé ploty dobre vyzerajú a pri vhodne zvolenom type porastu, ktorý bude tvoriť živý plot sú neraz skvelou alternatívou na doplnenie pletivového oplotenia.

Skvelým riešením je napríklad oplotenie pozemku po celej jeho dĺžke pletivovým plotom, ktorý je možné doplniť o niektoré typy živých plotov. Po pletivových oploteniach môžete zároveň nechať ťahať niektoré z ťahavých rastlín, ktoré vytvoria na vašej záhrade príjemný prírodný dizajn a počas leta, pri vybraných ťahavých rastlinách, sa môžete tešiť i na pekne rozkvitnuté kvety okolo celého vášho oplotenia. Neraz je na ploty z pletiva umiestňované i hrozno, avšak tu sa treba poradiť s firmou realizujúcou ploty a oplotenia o vhodnosti ponechania priestoru ťahavým rastlinám a hroznu.

Naša spoločnosť Fioss s.r.o. je špecialistom na ploty. Venujeme sa montáži pletivového oplotenia a radi sa postaráme o to, aby bol váš pozemok, dom či iný priestor chránený 24/7 pred nežiaducimi návštevníkmi. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

Športová 116 99106 Záhorce
tel.: +421915830011

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888