Aké výhody ponúka profesionálna deratizácia?

Aké výhody ponúka profesionálna deratizácia?

Deratizácia je proces likvidácie potkanov, myší a iných neželaných a škodlivých hlodavcov, ktorí sa vyskytujú v domácnostiach, na farmách či v rôznych priemyselných a poľnohospodárskych objektoch. Ak aj vás trápia problémy s hlodavcami, vyskúšajte profesionálnu deratizáciu realizovanú odborníkmi. Deratizácia priestorov je účinný spôsob, ako sa neželaných hostí zbaviť raz a navždy. Objavte dôvody, prečo sa deratizácia priestorov oplatí aj vám.

Súčasťou deratizácie je v prvom rade prevencia

Aby ste v prvom rade predišli objaveniu škodlivých hlodavcov vo vašej domácnosti, je potrebné dodržiavať určité zásady z hľadiska hygieny a poriadku. Aj prevencia sa považuje za určitú formu deratizácie. Pokiaľ sa budete držať týchto pravidiel, profesionálna deratizácia nebude nutná, prípadne bude vykonaná iba čiastočne.

Dbajte vždy na čisté a upratané priestory. Pravidelne pretierajte všetky povrchy a svoju pozornosť zamerajte predovšetkým na kuchyňu a potraviny. Nenechávajte na stole či kuchynskej linke otvorené potraviny, zvyšky jedla, omrvinky a taktiež sa uistite, že všetky potraviny sú pevne uzavreté v nádobách alebo v chladničke. Týka sa to najmä sladkých potravín, zeleniny a ovocia.

Udržiavanie poriadku a čistoty je účinný spôsob vlastnej domácej deratizácie. Vďaka pravidelnému upratovaniu zabránite hromadeniu drobných čiastočiek jedla v rôznych zákutiach vášho domova.

Správnym uskladnením potravín môžete zabrániť neželaným návštevám hlodavcov, ale i hmyzu. Ak totiž necháte potraviny voľne v priestore, môže sa stať, že okrem deratizácie bude potrebná i dezinsekcia priestorov, teda profesionálna likvidácia škodlivého hmyzu. Nie nadarmo sa hovorí: „čistota – pol života.“

Chemická vs. mechanická deratizácia

Rozmýšľate nad deratizáciou priestorov, ale neviete si vybrať? V súčasnosti je na trhu dostupná široká ponuka poskytovateľov rôznych druhov deratizácie. Najčastejšie realizovaná je chemická deratizácia alebo mechanická deratizácia.

Mechanická deratizácia funguje na princípe rozmiestnenia odchytových pascí na hlodavce. Chemická deratizácia je strategické rozmiestnenie tzv. jedových staničiek na hlodavce. Jed v jedových staničkách býva v tomto prípade umiestnený zväčša pri známych ohniskách či v tesnej blízkosti múrov a stien.

Odborníci vám vždy pomôžu vybrať správny typ deratizácie, prípadne oba skombinujú. Stanovia plán deratizácie, lokalizujú ohniská a nastavia správnu intenzitu deratizácie. Deratizácia a jej intenzita vždy závisí rozsahu premnoženia hlodavcov.

Prečo sa odborná deratizácia oplatí

Odborná deratizácia účinne zamedzí výskytu i návratu neželaných hlodavcov. Tie môžu byť prenášačmi nebezpečných chorôb, akými sú napríklad besnota, salmonelóza či toxoplazmóza a taktiež môžu spôsobiť trvalé škody na vašom majetku. V prípade, ak sa hlodavce rozšírili vo vašom priemyselnom či poľnohospodárskom objekte vám môžu vzniknúť aj vážne ekonomické straty.

Výhodou profesionálnej deratizácie je funkčný a efektívny plán zostavený na základe dlhoročných skúseností odborníkov, ktorý zabezpečí likvidáciu hlodavcov rýchlo a efektívne. Deratizácia profesionálnou firmou býva realizovaná pomocou modernej technológie a certifikovaných prostriedkov, ktoré sú na to určené. Z hľadiska ceny vás deratizácia profesionálmi môže vyjsť výhodnejšie, ako svojpomocné neodborné pokusy.

Spoločnosť Derakat vám ponúka profesionálny servis v oblasti deratizácie, dezinsekcie i dezinfekcie vašich priestorov. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať, alebo navštívte našu stránku a prezrite si galériu nami realizovaných likvidácií.


Jilemnického 233/23 92901 Dunajská Streda
tel.: +421917314092

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888