Aj elektrické vykurovanie môže byť ekonomicky výhodná voľba

Aj elektrické vykurovanie môže byť ekonomicky výhodná voľba

Elektrické vykurovanie patrí k preferovaným typom vykurovania slovenských domácností. Jeho inštalácia nie je náročná a ani nákladná. Postačí výkonná elektrická prípojka. V porovnaní s ostatnými vykurovacími možnosťami nemusíte obstarávať plynovú prípojku, dostatočný priestor na uskladnenie paliva či komín (nehovoriac o jeho čistení, údržbe, revízii a pod.). Elektrické vykurovanie má svoje pozitíva a v nasledujúcom článku sa o nich dozviete viac.

Elektrické vykurovanie poskytne teplo na mieru

Elektrické vykurovanie spadá do kategórie najkomfortnejších a najpohodlnejších spôsobov vykurovania. Do menej využívaných priestorov vám určite postačia elektrické konvektory (garáž, chata, chodba, pracovňa a i.). Vhodnou alternatívou sú aj elektrické radiátory, vhodné do nízkoenergetických domov ako hlavné elektrické vykurovanie. Ak milujete chodenie na boso, tak rozhodne musíte mať podlahové elektrické vykurovanie. Funguje na princípe káblov, príp. vykurovacích rohoží napojených na elektrickú sieť. Lákavé sú aj pomerne nízke prvotné náklady a nenáročná inštalácia. Elektrické vykurovanie podláh zaistí rovnomerné rozloženie tepla, ktoré prirodzene a plynulo stúpa nahor. O váš teplotný komfort bude dokonale postarané. Nezabúdajte, že podlahové elektrické vykurovanie sa nehodí pod každú podlahu, preto si vždy nechajte poradiť od profesionálov.

Elektrické vykurovanie – čistota, pohodlie, komfort

Elektrické vykurovanie poskytuje jednoduchú a zároveň presnú reguláciu množstva tepla, čiže si ho viete dokonale prispôsobiť v závislosti od aktuálnych teplotných podmienok. Elektrické vykurovanie môže byť ekonomicky výhodné, ak budete odoberať lacný elektrický prúd s nízkou sadzbou, tzv. nočný prúd. Karty vo váš prospech môže zamiešať aj fotovoltický systém, vďaka ktorému si budete vyrábať elektrinu sami. Samozrejme, sú potrebné odborné konzultácie. Ak sa rozhodnete pre elektrické vykurovanie pomocou elektrického kotla, vedzte, že ste sa rozhodli pre komfortný a ekologický spôsob s plne automatickou prevádzkou a nulovými emisiami (žiadny dym, sadze, decht a pod.). Elektrické vykurovanie je navyše čisté vykurovanie, teda žiadny odpad či špina z dreva, uhlia a ostatného vykurovacieho materiálu. Taktiež je nenáročné na obsluhu. Nemusíte sa obávať, elektrické vykurovanie je bezpečné, každopádne si žiada odborný návrh, inštaláciu a pravidelný servis kvalifikovaným personálom tak, ako je to aj v prípade iných typov kúrenia.

Výborné elektrické radiátory a konvektory, ale aj vykurovacie rohože a ostatné príslušenstvo nakúpite za výhodné ceny na e-shope elevyk.sk. Radi vám pomôžeme s výberom. Garantujeme rýchle dodanie a veľký výber skladom. Bližšie informácie nájdete na našej stránke.

Hviezdoslavova 158 /14 05935 Batizovce
tel.: +421915159909

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888