Prečo je zber šrotu dôležitý?

Prečo je zber šrotu dôležitý?

Zber šrotu má význam. Za odovzdanie šrotu v zberných surovinách navyše dostanete zaplatené. Možno niektorí z vás majú na záhrade či v garáži uskladnené staré železné predmety či súčiastky, ktoré, ako sa hovorí, už dávno patria do šrotu. A práve tam by mali i smerovať. Zber šrotu je riešením ak práve hľadáte miesto, na ktoré môžete nechcené železo odovzdať. V zberných surovinách zabezpečujúcich zber šrotu vám zaň dokonca i zaplatia.

Zber šrotu šetrí prírodu i životné prostredie

Dôvodov prečo využiť zber šrotu je hneď niekoľko. Nielen, že sa zbavíte už starých kusov železa, navyše zberom šrotu, podobne ako aj zberom farebných kovov či zberom papiera, šetríte životné prostredie. V zberných surovinách zabezpečujúcich zber šrotu dokážu i staré kusy železa opätovne spracovať alebo odovzdať napríklad do železiarní či iných výrobných fabrík, kde ho znovu využijú. Zberom šrotu sa tak znižuje dopyt po neustálej výrobe nového a nového železa a zároveň dochádza k odťaženiu prírody, ktorá železné kusy rozkladá.

Železo časom pri nedôkladnej starostlivosti či v zlých klimatických podmienkach prirodzene napáda korózia čiže hrdza. To je spôsobené vplyvom vonkajšieho prostredia, ako vlhkosti i slnečného žiarenia. Niektoré kusy železa tak strácajú svoje akostné vlastnosti veľmi rýchlo. Zároveň, pokiaľ ostanú len tak pohodené v prírode či na záhradách, v skladoch a podobne, príroda sa ich automaticky snaží rozložiť, čo tvorí veľkú záťaže pre ekosystém. Práve železo je pritom možné opakovane rozpustiť horúcimi teplotami v špeciálnych zariadeniach a opätovne využiť bez straty pôvodných akostných vlastností. Staré železo je preto najlepšie odovzdať v zberných surovinách hneď, ako zistíte, že už ho nebudete využívať či ďalej potrebovať.

V zberných surovinách vám za zber šrotu zaplatia

To, že za zber šrotu dostanete finančnú odmenu je faktom. Zberné suroviny šrot od vás vykúpia za finančnú odmenu. Tá sa pravidelne mení v závislosti od aktuálneho dopytu po železnom šrote. Ceny šrotu tak stúpajú a klesajú. Rozdiel v cene môže byť rovnako i medzi ťažkým šrotom a ľahkým šrotom. O aktuálnej cene sa informujte ešte pred odovzdaním šrotu priamo v zberných surovinách.

Pre zber šrotu, ale i zber farebných kovov či papieru si vyberajte spoľahlivé zberné suroviny. O ich kvalite vám viac napovie napríklad rozsah poskytovaných služieb, priestorové dispozície, kvalita komunikácie so zákazníkmi, ako aj recenzie a hodnotenia predošlých zákazníkov.

Pokaľ máte záujem v zberných surovinách odovzdať i iné predmety než šrot, dopredu sa informujte či ich zberné suroviny preberú. To platí napríklad pri zbere autobatérií, elektrospotrebičov či preberaní rôznych druhov odpadu. Nezabúdajte, že zberom šrotu i iných surovín a materiálov prispievate k udržaniu ekosystému i zlepšeniu životného prostredia. Nemali by ste tak naň zabúdať a vybrané materiály vždy odovzdať v špecializovaných zberných surovinách.

Loacker Recycling, s.r.o. vám prináša široké služby v oblasti odpadového hospodárstva. Zaoberáme sa spracovaním rozličných druhov odpadov, ako napríklad ľahkého a ťažkého železného šrotu, farebných kovov, elektrického šrotu, ale i zberom papiera, plastov, dreva či skla. Neváhajte nás kontaktovať.


Cesta do Hanisky 11 04015 Košice
tel.: +421557290326

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888