Reštauračný systém ako nevyhnutnosť každej dobrej prevádzky

Reštauračný systém ako nevyhnutnosť každej dobrej prevádzky

Máte reštauráciu, kaviareň či cukráreň? Tak by ste mali mať aj reštauračný systém. Ide o softvérovo-hardvérové zariadenie, ktoré zabezpečí všetky operácie od príchodu hostí až po vyúčtovanie a štatistiky vášho zariadenia. Reštauračný systém zvyčajne pozostáva z niekoľkých programových súčastí. Spolu vytvárajú kompaktný celok, ktorý výrazne uľahčí a zefektívni činnosť vašej prevádzky.

Z čoho sa skladá dobrý reštauračný systém?

Reštauračný systém do nemalej miery vplýva na tržby a aj na spokojnosť hostí (a teda i na dobrú povesť a meno vašej prevádzky). Preto ho vyberajte múdro a dôsledne. Uistite sa, že váš reštauračný systém bude obsahovať skladového manažéra. Prečo? Postará sa o prehľadnú a presnú evidenciu skladových zásob, ako aj o štatistiky predaja a tržieb. Je skvelým nástrojom na plánovanie akcií a štandardne poskytuje aj prehľadné spracovanie skladových inventúr či alkoholovej evidencie podľa zákona. Uzávierky skladov na konci obdobia budú hračkou. Reštauračný systém má mať aj registračnú pokladňu, ktorá umožňuje predaj cez otvorené účty či rýchly pultový predaj s tlačením objednávok do kuchyne. Vaši čašníci tak nebudú pobehovať hore-dole s objednávkami. Dotyková pokladňa prehľadne graficky zobrazí miestnosti, stoly aj účty. Vrásky na čele vám už nebude robiť kombinovaná platba, tzv. šťastné hodinky (happy hours) či denné uzávierky. Prenechajte ich na reštauračný systém. Ušetrí vám čas, ktorý môžete venovať svojim hosťom i zamestnancom.

Efektívny reštauračný systém myslí na zákazníkov, čašníkov i kuchára

Má váš reštauračný systém aj kreditný systém, ktorý pomáha pri budovaní databázy verných klientov či pri príprave rôznych ponúk na udržanie si zákazníkov? Ak nie, tak to rýchlo napravte. Nezabúdajte, že moderný reštauračný systém nemyslí len na klientov či obsluhujúci personál, ale aj na kuchára – osobu, bez ktorej by nefungovala žiadna gastroprevádzka. Žiadaný je reštauračný systém s cook terminálom pre kuchára. K jeho funkciám o. i. patrí evidencia objednávky, uvedenie počtu nevybavených objednávok, informácie o dĺžke trvania objednávky či zobrazenie objednávok podľa poradia príchodu, stolov alebo jedál. Takýto reštauračný systém sa postará, aby hostia nečakali dlho na jedlo a kuchár si vďaka nemu lepšie zorganizuje chod kuchyne. Spoľahlivý a efektívny reštauračný systém ide ruka v ruke s objednávkovým terminálom, ktorý je nevyhnutným zariadením pre každého čašníka. Terminál má byť vodeodolný, uložený do pevného puzdra alebo obalu. Samozrejmosťou je dlhá životnosť batérie, ľahko čitateľný displej a pohodlné ovládanie perom či prstom. Jednotlivé spoločnosti špecializujúce sa na reštauračný systém neustále vylepšujú terminály rôznymi funkciami, napríklad menu na tablete a pod.

Firma ALTO Slovakia sa špecializuje sa na hotelové a reštauračné systémy, ako aj na systémy pre ubytovacie a gastronomické zariadenia. Zabezpečujeme programové vybavenie a potrebné technické prostriedky. Poskytujeme aj poradenstvo, školenia, komplexný servis a programové úpravy i analýzy.

Sládkovičova 33 05921 Svit
tel.: +421523210400

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888