Ničenie hlodavcov chráni pred miliónovými škodami

Ničenie hlodavcov chráni pred miliónovými škodami

Hlodavce dokážu napáchať miliónové škody. Preto je ničenie hlodavcov potrebnou ochranou rôznych prevádzok, ale aj domácností. Nie každý si však musí zavolať na pomoc deratizačnú firmu. Vo svojej domácnosti si môžete poradiť aj úplne sami. Ak však vlastníte firmu či inú prevádzku je potrebné dodržať literu zákona. Každá strana má však dve strany, a preto je potrebné zvážiť každý krok.

Ničenie hlodavcov a spôsoby, ktoré sú účinné

Pri likvidácii hlodavcov existuje niekoľko postupov. Niektoré postupy je možné realizovať vo vlastnej réžii, ak sa to, teda týka napríklad našej domácnosti, iné si vyžadujú odborný zásah vyškolených pracovníkov. Každý hlodavec je iný, a to, čo zabralo u našej susedky nemusí automaticky fungovať aj u nás. Našťastie trh v oblasti deratizácie ponúka niekoľko alternatív, z ktorých si môžeme vybrať. U niekoho môžu fungovať požerové nástrahy vo forme drvenej zmesi, iný si naopak bude pochvaľovať lepovú pascu na kartónovom obale.

Napríklad jeden môj známy žil v Anglicku a tam sú hlodavce bežnou súčasťou starých domov. Na ich likvidáciu nefungovali ani klasické pasce, ktoré poznáme z našich končín. Najúčinnejším spôsobom na ich likvidáciu boli lepové pasce na kartónovom obale. Keď však máte v domácnosti jedného možno dvoch hlodavcov môžete vyskúšať aj iné formy na ničenie hlodavcov, ako napríklad rôzne gély či požerové nástrahy vo forme kociek. Produktov na likvidáciu hlodavcov je dnes na trhu viac než dosť. S výberom poradia v špecializovaných predajniach alebo sa priamo obráťte na odborníkov zaoberajúcich sa deratizáciou.

Prečo je deratizácia účinná proti hlodavcom?

Kým v domácnostiach si s hlodavcami dokážeme poradiť aj sami v spoločných priestoroch bytoviek, v halách či iných prevádzkach je potrebné zavolať na pomoc deratizéra. Všetko mimo domácností je zákonom nariadené, nakoľko deratizácia sa vykonáva podľa zákonom stanovených noriem a nariadení. Veľkou výhodou však je, že ak spolupracujeme so skúseným deratizérom prípadne firmou, ktorá sa zaoberá komplexnými deratizačnými, dezinsekčnými a dezinfekčnými službami môžeme sa spoľahnúť, že práca bude vykonaná úspešne. Najväčšou zbraňou v boji proti škodcom je práve prevencia. Tá sa realizuje zo zákona 2x ročne. V prípade veľkého výskytu hlodavcov je deratizačná firma vyzbrojená okamžitým riešením, ktoré vás zbaví akéhokoľvek počtu hlodavcov.

Pri výbere deratizéra sa spoliehajte aj na skúsenosti a potrebné certifikácie, aké má, aj spoločnosť DE-AQUA, ktorá ponúka svoje dlhoročné skúsenosti v oblasti deratizácie, dezinfekcie, dezinsekcie, dekontaminácie a asanácie.


Nám. protifašistických bojovníkov 1706 /2 03601 Martin
tel.: +421907875452

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888