Deratizácia ako ochrana vášho zdravia aj majetku

Deratizácia ako ochrana vášho zdravia aj majetku

Deratizácia predstavuje proces likvidácie a regulácie škodcov, najmä myší a potkanov. Ide o komplex súhrnných opatrení, ktorých cieľom je ničenie zdraviu nebezpečných a hospodársky škodlivých hlodavcov. Ich premnoženie, ako aj samotná prítomnosť, predstavujú riziko nielen pre ľudské zdravie, ale aj majetok. Deratizácia je účinnou prevenciou i proti ekonomickým škodám.

Prečo je deratizácia nevyhnutnosťou

Vo všeobecnosti sa deratizácia odporúča aspoň dvakrát do roka, a to v jari a v jeseni. Súvisí to s biologickou aktivitou hlodavcov. Deratizácia v jari je dôležitá najmä preto, že hlodavce sú vyhladované po zimnom období. To vedie k ich mimoriadne aktívnemu hľadaniu potravy a zdrojov obživy. Ľudské obydlia pre nich predstavujú doslova supermarket. Jesenná deratizácia je dôležitá z dôvodu hľadania vhodných úkrytov na prezimovanie, teda aby hlodavce prežili zimu. Prečo je deratizácia potrebná a nevyhnutná – či už vo vašom dome alebo firme? Prvým hľadiskom je hygiena. Je známe, že hlodavce sú šíriteľmi viacerých, pre človeka nebezpečných, ochorení a infekcií. Medzi najčastejšie spôsoby prenosu možno zaradiť kontamináciu potravín a infekcie z uhryznutia hlodavcom. Deratizácia je teda účinnou prevenciou ochrany zdravia. Zároveň bráni zbytočným ekonomickým škodám. Deratizácia totiž istým spôsobom chráni váš majetok. Je známe, že hlodavce ničia úrodu, rozhryzú káble či nábytok, poškodia elektroinštaláciu a rozvody atď.

Deratizácia a výber firmy

Deratizácia zabráni nielen výskytu, ale aj nekontrolovateľnému množeniu a premnoženiu škodlivých hlodavcov. Ak vlastníte či prevádzkujete firmu, obzvlášť so zameraním na potraviny, tak nezabúdajte, že výskyt škodcov vo vašich priestoroch predstavuje hrozbu pre vašich klientov, zamestnancov i majetok. Riešením je deratizácia. Výskyt myší či potkanov na prevádzke zvyčajne vedie k obrovským pokutám, ktoré môžu byť pre vás až likvidačné. Nezabúdajte, že kvalitná deratizácia si žiada správny výber firmy. Deratizácia je špecifický proces, ktorý musí prebehnúť v réžii profesionálov. A to v čo najkratšom čase a s maximálnou zárukou kvality. Samozrejmé by malo byť odborné poradenstvo zamerané na prevenciu proti šíreniu a rozmnožovaniu škodcov. Deratizácia musí prebiehať s dôrazom na použite vhodných likvidačných prípravkov a prostriedkov, ktoré v čo najmenšej miere poškodzujú životné prostredie, sú ekologicky priateľské, hygienicky nezávadné a legislatívne schválené. Deratizácia končí vydaním protokolu o jej vykonaní.

Majte situáciu s hlodavcami pod kontrolou. Pomôže vám spoločnosť DERAKAT, ktorá sa špecializuje na deratizáciu, dezinfekciu, dezinsekciu a reguláciu počtu túlavých holubov a iných živočíšnych škodcov. Ak váš trápia škodcovia, stavte na profesionálov.

Jilemnického 233/23 92901 Dunajská Streda
tel.: +421917314092

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888