Aká látka na rúška je najvhodnejšia?

Aká látka na rúška je najvhodnejšia?

Pandémia korona vírusu sa stala súčasťou našich životov a tak látka na rúška, ktoré nás počas tohto obdobia chránia je vyhľadávaným dopytom. Keďže pandémia korona vírusu sa postupne ukázala ako dlhodobejší problém, aj sortiment látok na rúška sa rozšíril o rôzne materiály, vzory či farby. Samotné rúška sa zároveň stali súčasťou každodenných outfitov. Aká látka na rúška je teda najvhodnejšia?

Látka na rúška s najlepšou ochranou

Na ušitie rúšok sa využívajú rôzne látky ako napríklad bavlna, hodváb, flanel či šifón. Látky na rúška bývajú taktiež so syntetických materiálov, alebo z rôznych kombinácií látok. Ideálnou látkou na rúška je bavlna. Mäkký, prírodný materiál vás v rámci svojich možností spoľahlivo ochráni pred možným vdýchnutím vírusových častíc.

Optimálne riešenie však je, aby látka na rúška bola kombinovaná. Aspoň to tvrdia vedci, ktorí po sérií testov dospeli k záveru, že častice korona vírusu najlepšie zachytávajú kombinácie a vrstvenie rôznych látok na rúška. Spojením pozitívnych vlastností viacerých druhov látok tak dosiahneme ideálny výsledok a účinnosť takýchto rúšok sa zvyšuje. Ideálne kombinácie látok na rúška sú bavlna a hodváb či bavlna a šifón.

Bavlna však ako látka na rúška zostáva naďalej najvhodnejšou voľbou, ktorou nič nepokazíte. Pri látke na rúška je dôležitá jej priliehavosť, ktorá zvyšuje šancu zachytenia častíc. A práve bavlna pre jej vysoký počet vlákien spĺňa túto funkciu.

Rúška ako módny doplnok

Rúška sa postupne dostali i do módneho priemyslu a okrem ochrannej funkcie poslúži aj ako módny doplnok. S postupnou implementáciou rúšok do každodenných outfitov prišiel i rozmach látok na rúška, ktorý ponúkol naozaj široký výber rôznych farieb, vzorov, materiálov či strihov.

Na trhu tak nájdete látky na rúška vhodné k pracovnému odevu, kostýmu, košeli či blúzke, látky na rúška v krikľavých farbách, ktoré sú ideálne na leto či roztomilé vzorované látky na rúška ideálne pre detské tváre. Látky na rúška je možné zakúpiť naozaj vo všetkých odtieňoch a preto by nemal byť problém vaše rúško zladiť s outfitom do práce, školy, na dovolenku či dokonca ples. Látky je možné ozdobiť drobnými aplikáciami či kamienkami tak, aby pôsobili slávnostnejšie a ladili napríklad aj k svadobným šatám.

Látky na rúška rôznych druhov zakúpite aj v predajni Anjel – metrový textil. Nájdete u nás kvalitný metrový textil, nádherné látky na rúška a celý sortiment galantérnych doplnkov. Neváhajte, presvedčte sa sami a navštívte jednu z pobočiek Anjel – metrový textil.

Námestie osloboditeľov 20 04001 Košice
tel.: +421915843197

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888