Plošinové váhy ako riešenie na váženie v skladoch i výrobných halách

Plošinové váhy ako riešenie na váženie v skladoch i výrobných halách

Plošinové váhy majú všeobecné využitie. Obzvlášť obľúbené sú v skladoch, zberných dvoroch, ako aj vo veľkoobchodných, výrobných a technologických prevádzkach či logistických firmách. Jednoducho všade tam, kde je potreba presného váženia bremien a väčších nákladov na plošine. Plošinové váhy sú žiadané najmä pre svoju flexibilitu uloženia. Plošinové váhy sa štandardne vyrábajú s oddeleným displejom a ovládacím panelom.

Plošinové váhy do podlahy i na ňu

Hlavnú výhodu, ktorú plošinové váhy poskytujú, je ich flexibilita uloženia. Plošinové váhy sa totiž dajú zabudovať buď priamo do podlahy, alebo osadiť na podlahu. Takéto plošné váhy dokonca môžu byť vybavené nájazdmi pre lepšiu manipuláciu (vjazd) s paletovým či vysokozdvižným vozíkom. Plošinové váhy sú zvyčajne vybavené ochranným rámom, ktorý bráni ich poškodeniu. Plošinové váhy sa umiestňujú na stabilný pevný podklad, preto je dôležité dobre si premyslieť ich umiestnenie v rámci priestorov prevádzky či skladu. Plošinové váhy musia byť v úplnej rovine. Iba tak môžu garantovať presné meranie s minimálnou, resp. žiadnou odchýlkou. Plošinové váhy musia, ako akékoľvek iné váhy, spĺňať základné kritéria. Tým najdôležitejším je presné, rýchle a spoľahlivé meranie rôzneho tovaru a nákladu. Je prospešné, ak je sú dané plošinové váhy úradne overené, majú vhodnú veľkosť vážiacej plochy a poskytujú váživosť v potrebnom rozsahu (majú dostatočnú maximálnu váživosť pre potreby daného skladu alebo prevádzky).

Mimoriadna pevnosť a odolnosť

Je zrejmé, že plošinové váhy si nájdu uplatnenie všade tam, kde je potrebné vážiť rozmerný náklad či balíky. Plošinové váhy dostať v rôznych vyhotoveniach plošín. K populárnym patrí nehrdzavejúca alebo lakovaná oceľ, ktoré sa vyznačujú nielen mimoriadnou pevnosťou a trvácnosťou, ale aj odolnosťou voči vode, prachu, mechanickému či chemickému poškodeniu. Plošinové váhy je možné doplniť aj referenčnými váhami, čím získate vážiaci systém na presné počítanie kusov. Firmy, ktoré sa na plošinové váhy špecializujú, ponúkajú voliteľnú veľkosť plošiny, váživosti i dielik stupnice. Tak si doslova môžete vybrať plošinové váhy na mieru pre váš sklad či výrobnú halu. Určite si hľadajte firmu, ktorá ponúka aj servis.

Odborníkom na vývoj, výrobu, predaj a servis elektronických váh a váhových systémov je spoločnosť WESICO, s. r. o. so sídlom v Bánovciach nad Bebravou. Zabezpečujeme kompaktné váhy (obchodné, laboratórne, závesné, počítacie) pre všetky priemyselné odvetvia. Našou doménou sú plošinové, cestné a koľajové váhy. Poskytujeme komplexnú starostlivosť o váhové systémy a zariadime aj ich potrebnú údržbu a prípravu na overenie Slovenskou legálnou metrológiou.

274 95703 Bánovce nad Bebravou
tel.: +421387606344

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888