Efektívne lakovanie a farbenie – riešením sú striekacie pištole

Efektívne lakovanie a farbenie – riešením sú striekacie pištole

Striekacie pištole patria k dôležitým častiam priemyselného lakovania. Ide o proces aplikácie farby alebo laku na daný objekt. Účelom je jeho ochrana, estetickosť i vyššia trvácnosť pri používaní. Priemyselné lakovanie si teda žiada viacero kvalitných a špecifických prístrojov, zariadení aj materiálu, ktoré pochádzajú z dielní overených značiek. Patria k nim aj striekacie pištole. Okrem iného napomáhajú k dokonalej priľnavosti náteru.

Čo sú striekacie pištole

Striekacie pištole uľahčujú aplikáciu lakov, farieb či impregnácie na rôzne povrchy. Zvyčajne sú striekacie pištole určené pre priemyselné použitie, a to pri vzduchovom striekaní viacerých druhov lakov či farieb s rozličnou hustou. Bez ohľadu na to, či ide o krycie, základné, klasické rozpúšťadlové alebo epoxidové farby, vrchné laky atď. Štandardne sa striekacie pištole využívajú na všetky druhy farieb. K ďalším vítaným charakteristikám, ktoré by striekacie pištole mali mať, patrí odolná konštrukcia, nízka hmotnosť, anatomická rukoväť, pohodlná spúšť, jednoduché ovládanie a maximálna účinnosť. Vítané je rýchle preplachnutie, ktoré umožní rýchlu výmenu farby, čím dochádza k časovej úspore. Zvyčajne sa rozlišujú manuálne a automatické striekacie pištole. Najviac využívané sú v oblasti priemyslu, a to strojárstva, hutníctva, drevovýroby, výroby kovového nábytku a jeho súčastí, ale aj v leteckom priemysle.

Striekacie pištole a ich vlastnosti

Moderné efektívne striekacie pištole známych svetových značiek sa vyznačujú nielen dobrým výkonom, ale aj znižovaním množstva použitého materiálu. Akékoľvek striekacie pištole by mali mať vhodnú konštrukciou tryskov, ktoré sa postarajú o dokonale rovnomerné rozmiestnenie farieb a lakov (redšej aj hustejšej konzistencie). Cieľom je, aby striekacie pištole zabezpečili kvalitný povrch daného nanášaného materiálu. Obľúbené sú striekacie pištole s nastaviteľnou šírkou lúča (trysky), a to podľa veľkosti striekaných objektov. Dochádza k vyššej produktivite práce a výraznej redukcii zbytočných prestrekov, a teda aj zbytočného úniku farby či laku mimo plochu striekaného objektu. Striekacie pištole sú vhodné pre domáceho majstra aj prvotriedne profesionálne lakovne a lakovacie dielne.

K špecialistom na priemyselné lakovanie patrí spoločnosť JM Servis, s. r. o., ktorá používa výhradne certifikované náradie tej najvyššej možnej kvality. Pracujeme so spoľahlivými prístrojmi a zariadeniami overených značiek, ktoré patria k jednotkám na svetovom trhu (3M, Rupes, Klingspor, Graco, Iwata a striekacie pištole SATA). Taktiež predávame a distribuujeme spotrebný materiál v oblasti autolakovní, automobilového segmentu a priemyselného zdravotníctva.

Slobody 27 /16 01851 Nová Dubnica
tel.: +421911606461

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888