3D vizualizácia vám uľahčí plánovanie výstavby alebo rekonštrukciu

3D vizualizácia vám uľahčí plánovanie výstavby alebo rekonštrukciu

3D vizualizácia je jedinečným nástrojom pre lepšiu predstavivosť o projekte, ktorý ešte nie je zrealizovaný. Napríklad pred stavbou rodinného domu architekt potrebuje stavbu podrobne ukázať budúcemu majiteľovi. Ak sú postavené ešte len základy, 3D vizualizácia sa postará o lepšiu predstavu o konečnej podobe interiéru. Na 3D vizualizácii teda môžete vidieť svoj vysnívaný dom či byť ešte pred jeho postavením a podieľať sa na návrhu jeho vizuálu.

Ako prebieha 3D vizualizácia?

Keďže pri stavbe nového domu či bytu ako aj pri rekonštrukcii budete musieť vynaložiť vyššie finančné náklady, mali by ste si byť istý, že finálny výsledok bude spĺňať vaše predstavy. 3D vizualizácia je efektívnym nástrojom, ako si vybrať správne farby, materiály, obklady či iné detaily do budúceho bývania. Môžete sa tak vyhnúť napríklad zbytočným investíciám do produktov, ktoré možno na vás zapôsobia v obchode no vo konečnom dôsledku budú vyzerať celkom odlišne alebo nebudú ladiť k zvolenému štýlu interiérového dizajnu.

3D vizualizácia prebieha v niekoľkých krokoch a zveriť by ste ju mali do rúk profesionála, ktorý nie len vizualizáciu pripraví, ale dokáže vám efektívne poradiť a odpovedať na prípadné otázky. Prvým krokom je dodanie podkladov, čiže výkresov, pôdorysov a nárysov budovy. Následne sú určené materiálové spracovanie a posledným krokom je ich aplikácia a zhotovenie finálnych záberov, ktoré odrážajú aj nesvietenie a vplyv okolitého prostredia.

Prečo zvoliť 3D vizualizáciu?

Asi hlavným dôvodom prečo si zvoliť 3D vizualizáciu hneď v začiatkoch plánovania projektu je náročnosť pochopenia klasických 2D plánov. Takmer každý si dokáže vytvoriť všeobecnú predstavu o pôdoryse, ale problémom je predstaviť si, ako to bude vyzerať naozaj. 3D vizualizácia vám pomôže ľahšie pochopiť čiary a úsečky na papieri. Keďže 3D vizualizácia predstavuje akýsi návrh, môžete ju podľa potreby meniť a upravovať počas konzultácií. Vhodnými úpravami sa výrazne redukuje počet zmien po začiatku realizácie. Ušetrí vám tak čas i peniaze. Zmeny a úpravy sú typickým sprievodným javom takmer každej výstavby, avšak získanie 3D predstavy dokáže odhaliť skryté nedostatky hneď na začiatku. Niekedy napríklad plánované múry alebo prechody na papier vyzerajú v poriadku, no na 3D vizualizácii si môžete všimnúť, že budú nevhodne brániť prieniku svetla do interiéru či sťažia zariaďovanie priestoru podľa vašich predstáv.

Architektonická kancelária JEGON, s.r.o. vám ponúka služby projektovania občianskych a priemyselných stavieb s inžinierskými službami spojenými s prípravou a realizáciou stavieb, ako aj základné vizualizácie s možnosťou prezerania 3D modelu a výkresy pre investora vo formáte DWF s možnosťou komunikácie vložením poznámok ale komentárov investorom do výkresov cez webové rozhranie aplikáciou Autodesku. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.


Š. Kukuru 1102 /12 07101 Michalovce
tel.: +421566433457

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888