Prečo sa oplatí elektrické vykurovanie?

Prečo sa oplatí elektrické vykurovanie?

Aj keď je elektrické vykurovanie aj na Slovenskom trhu už niekoľko rokov, stále sa môžete stretnúť s mylnými predstavami o jeho finančnej náročnosti. Pravdou je, že vhodne navrhnutým zavedením elektrického vykurovania, takzvanými sálavými panelmi, môžete ušetriť a navyše takéto vykurovanie je pocitovo príjemné a zároveň estetické vzhľadom k interiéru priestorov. Elektrické vykurovanie prináša viaceré výhody, ktoré stojí za to zvážiť či už plánujete stavbu alebo prerábku vašich priestorov.

Elektrické vykurovanie je moderné a zároveň efektívne

Elektrické vykurovanie v domácnosti by ste mali rozhodne zvážiť. Spolu s nárastom popularity energeticky úsporných domov sa teší obľube aj sálavé vykurovanie, ktoré prináša hneď niekoľko benefitov. Je nie len príjemné, ale aj zdravé a zároveň sa postará o zníženie nákladov na vykurovanie. Popri populárnom podlahovom, stropnom alebo stenovom vykurovaní je menej známou alternatívou vykurovanie cez infrapanely, čiže elektrické sálavé vykurovanie, ktoré môže slúžiť ako hlavné ale aj doplnkové vykurovanie. Výhodné je aj v prípade ak nechcete zasahovať do fasády či konštrukcie stavby. Nakoľko ide o ploché dosky osádzané na strop, stenu alebo podpery šetrí i priestor v interiéri. Tieto dosky sú odzadu vybavené izoláciou a z predu priestor rovnomerne ohrievajú vykurovacou odporovou fóliou.

Ako funguje sálavé vykurovanie?

Konvenčným vykurovaním, ako napríklad pomocou radiátorov sa teplo šíri do priestoru prúdením teplého vzduchu. Teplom sa ohrievajú predmety, povrchy či osoby, ktorých teplota je tak vždy o niečo chladnejšia než vzduch. Ohriaty vzduch stúpa smerom nahor, tam sa ochladí a následne opäť klesá nadol aby sa zas ohrial. Vzniká tak teplotný rozdiel medzi stropom a podlahou. Nevýhodou je, že spolu s cirkuláciou vzduchu víri aj prach.

Pri sálavom vykurovaní sa ohrievajú primárne predmety, steny a osoby v miestnosti a od nich sa druhotne zahrieva vzduch. Teploty sú tak v priestore rozložené rovnomerne a čo je dôležité podlaha, strop, steny a iné predmety majú zhruba rovnakú teplotu ako vzduch. Takýto princíp vykurovania zároveň šetrí náklady na energiu, ktorej stačí dodať podstatne menej. Na prenos energie sa využíva infračervené žiarenie, ktoré neohrieva vzduch ale ním voľne prechádza, odráža sa od povrchov a zahrieva ich. Sálavé vykurovanie sa zároveň spája s tepelnou zotrvačnosťou, čiže teplo sa dlhšie uchováva v materiáloch, ktoré ohrialo, napríklad stenách, a tie sálajú teplo aj po vypnutí hlavného zdroja.

FENIX SLOVENSKO s.r.o. v Banskej Bystrici vám ponúka tie najefektívnejšie formy elektrického vykurovania pre domácnosti, kancelárie, priemyselné aj poľnohospodárske objekty. Naše služby a produkty sú zamerané na výrobu a predaj kompletného sortimentu elektrického vykurovania. Ak hľadáte efektívne formy vykurovania vašich priestorov neváhajte nás kontaktovať.

Zvolenská cesta 15684 /93A 97405 Banská Bystrica
tel.: +421484143253

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888