Prečo sú vaky také obľúbené?

Prečo sú vaky také obľúbené?

Každý má rád vaky, ale nie sú vaky ako vaky. Kým pre niekoho je vak považovaný za batoh v poľnohospodárstve má inú funkciu. Viete, čo sú to silážne vaky a prečo sú súčasťou poľnohospodárstva? Kde ich zohnať či, ako s nimi pracovať? A vôbec, koľko vakov by ste mali mať na celý rok? V nasledujúcom článku si priblížime, čo sú to silážne vaky, prečo sú potrebné aj aká je ich celoročná potreba.

3 dôvody, prečo používať silážne vaky v poľnohospodárstve

Čo sú to vlastne tie silážne vaky a prečo sa najčastejšie používajú práve v poľnohospodárstve? Čo sa do nich balí a za akým účelom? V prvom rade je dobré vedieť, že silážne vaky majú svoje celoročné využitie. Ich účelom, pre ktorý sa využívajú hlavne v poľnohospodárstve je zachovanie krmiva po celý rok. Je to takzvaný spôsob konzervovania krmiva tak, aby sa celoročne zachovali potrebné živiny a vitamíny. Aj tu však platí, že je potrebné dodržiavať presné postupy. Na pohľad to vyzerá ako dlhý had, ale silážne vaky a príslušenstvo majú svoje dôležité využitie.

Každý silážny vak je potrebné uzavrieť. Okrem toho treba myslieť aj na ochranu vakov napríklad pred vtáctvom. Pomocou krycej a hustej siete sa krmivo v silážnych vakoch bezpečne uskladní. Pre lepšiu predstavu majú silážne vaky aj špeciálne ventily na odvetrávanie silážnych plynov. Niečo podobné ako nafukovačka len s tým rozdielom, že cez tento ventil sa vypúšťajú plyny. Hlavnou úlohou silážnych vakov je, teda uskladniť, ochrániť a konzervovať krmivo počas celého roka. Pre všetky zvieratá na statku, aby mali dostatok výživnej potravy celý rok.

Koľko vakov je potrebných počas celého roka?

Každý statok má svoje stádo rôznych zvierat a od toho sa odvíja aj potreba skladovania potravy. Veď aj zvieratá potrebujú výživnú stravu počas celého roka. Moderná doba prináša moderné riešenia aj v tomto smere. A práve silážne vaky umožňujú zvieratám zabezpečiť výživnú stravu počas celého roka. Koľko takých vakov je však potrebných, aby sa pokryla celoročná potreba krmiva pre zvieratá? Záleží od počtu zvierat aj od množstva krmiva, ktoré je pre každé zviera iné. Vaky majú tiež rôzne priemery aj dĺžku a rovnako, aj hrúbku. Ktorý typ vaku je vhodný, pre ktorý typ krmiva záleží od priemeru. Aj, keby ste boli nováčik v tomto smere, nie je sa čoho báť. Firmy, ktoré sa zaoberajú výrobou silážnych vakov vedia poradiť aj odporučiť najvhodnejší typ.

Jednou z takých spoločností je aj Euro Bagging SK, ktorá sa zaoberá výrobou senážnych lisov a distribúciou silážnych vakov, ktoré umožňujú moderný spôsob skladovania objemných krmív.

Vašinova 61 94901 Nitra
tel.: +421903633517

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888