Prečo je lepšia kvalitná poľovnícka a turistická obuv

Prečo je lepšia kvalitná poľovnícka a turistická obuv

Poľovnícka a turistická obuv je jednou z najdôležitejších súčastí výbavy každého poľovníka či turistu. S kvalitnou obuvou ďalej zájdete. To platí pri nákupe akejkoľvek obuvi. Poľovnícka a turistická obuv musí zabezpečiť vysokú odolnosť a funkčnosť počas celej doby využívania. Je radou nad zlato vybrať si kvalitnú obuv overených značiek, ktorá vás nezradí ani v nepriaznivých podmienkach.

Podľa čoho sa vyberá poľovnícka a turistická obuv?

Poľovnícka a turistická obuv patrí medzi špecifické druhy obuvi, do ktorých sa oplatí investovať. Takáto obuv vám vydrží niekoľko rokov a hlavne zabezpečí pocit pohodlia pri každom kroku. Už pri výbere musíte zohľadniť, že obuv budete mať na nohách niekoľko hodín nepretržite. V žiadnom prípade by nemala byť príliš tesná či nebodaj tlačiť. Poľovnícka a turistická obuv by vám mala sadnúť na nohu ako uliata. Samozrejme, aj takáto obuv časom trochu povolí, avšak príliš malé ani príliš veľké číslo sa kupovať nevypláca.

Poľovnícka a turistická obuv musí spĺňať dôležité parametre aj pre zaistenie bezpečnosti. Ak hľadáte obuv, ktorú budete využívať na turistiku, dôkladne sa zamyslite do akého terénu v nej pôjdete. Podrážka by mala mať hlbšie drážky, ktoré redukujú možnosť pošmyknutia napríklad na skalnatom teréne, tiež by mali byť vyvýšené, ideálne aj odpružené.

Aká poľovnícka a turistická obuv je vhodná počas chladných mesiacov?

Pokiaľ sa na turistiku či poľovačku chystáte v zimných mesiacom, vaša výbava by mala byť určite dôkladnejšie pripravená ako počas leta. Je dôležité mať nie len teplú bundu, ale aj teplé nohavice a kvalitné topánky. Chlad sa do tela dostáva najrýchlejšie od chodidiel, ak vám bude zima na nohy, len ťažko sa budete pokúšať zahriať. Pocit omrznutých prstov zároveň sťažuje chôdzu, čo je pri turistike aj poľovníctve nanajvýš nežiadúce. Výber kvalitnej obuvi a kompletnej výbavy by ste určite nemali podceniť.

Najlepším riešením ako si vybrať spoľahlivú poľovnícku či turistickú obuv je navštíviť autorizovanú predajňu, v ktorej vám školený personál dokáže poradiť a vybrať vhodnú obuv pre vaše potreby. Neoplatí sa kupovať lacné modely zo zahraničia, ktoré sa na turistickú či poľovnícku obuv len hrajú. Všimnite si kto je výrobcom obuvi a pozrite si recenzie značky. Na obrázku môže obuv vyzerať pekne, no materiály použité na výrobu možno vôbec nespĺňajú základné požiadavky funkčnosti a obuv sa vám rýchlo rozpadne či poškodí. Taktiež už nosenú obuv z druhej ruky je lepšie nekupovať.

V našej predajni INTERLES SLOVAKIA nájdete poľovnícku a turistickú obuv špičkových značiek so zárukou funkčnosti a kvality, ako aj oblečenie, doplnky či iné produkty pre poľovníkov, lesníkov, turistov a ostatných milovníkov prírody. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kedykoľvek kontaktovať. Radi vám poradíme a pomôžeme s výberom.

Tatranská cesta 5236 03401 Ružomberok
tel.: +421910782444

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888