Investičné zlato je platidlo preverené históriou. Prečo doň investovať?

Investičné zlato je platidlo preverené históriou. Prečo doň investovať?

Investičné zlato predstavuje bezpečnú a dlhodobú investíciu. Kúpna sila tohto ušľachtilého kovu je preverená históriou. Cenu zlata totiž neurčujú centrálni bankári, ale obmedzené množstvo na Zemi a práve to, z neho ho robí tak hodnotnú komoditu. O pretrvávajúcej hodnote investičného zlata naprieč generáciami a najmä o tom, prečo sa do zlata oplatí investovať, si zhrnieme v nasledujúcich riadkoch.

Hodnotný kov naprieč obdobiami

Ako sme načrtli, investičné zlato je uchovávateľom hodnoty. Nekupuje sa kvôli rýchlemu zbohatnutiu, ale pre dlhodobú ochranu majetku pred znehodnotením. Investičné zlato disponuje kúpnou silou, ktorá je viac-menej stáročia stabilná. Svoju hodnotu dokazuje najmä počas finančných kríz a iných neistých období.

Nedostatková komodita

Dôvodom, prečo investičné zlato nestráca na hodnote je jeho nedostatok. Množstvo zlata v zemskej kôre sa v poslednom období značne znížilo. Spoločnosti zamerané na ťažbu zlata musia vynakladať čoraz viac prostriedkov a úsilia na ťažbu tohto nerastu. Dá sa predpokladať, že tento stav sa bude naďalej zhoršovať, čím naopak hodnota zlata bude stúpať. Širokú ponuku investičného zlata poskytuje aj špecializovaný internetový obchod vzacne-mince.sk.

Zlato je dostupné takmer pre každého

Investičné zlato si nevyžaduje veľký kapitál. Dá sa nakúpiť aj na splátky v rádovo desiatkach eur. Postupné sporenie je vhodné najmä pre malých investorov, ktorý s investíciami veľa skúseností zatiaľ nemajú. Zlato má navyše vysokú likviditu, preto sa dá veľmi rýchlo a jednoducho speňažiť kdekoľvek na svete. Výkupu investičného zlata sa venuje množstvo spoločností po celom svete a tak ho viete ľahko predať na rôznych miestach.

Ľahká skladovateľnosť

S vlastníctvom zlata nie sú spojené veľké náklady, najmä ak investujete do zlatých certifikátov či indexov. Ak ste sa rozhodli pre investičné zlato vo fyzickej forme - tehličky, mince, medaily alebo plakety mali by ste počítať s nákladmi na jeho doručenie prípadne skladovanie. Tip - na menší kúsok investičného zlata vám stačí malý domáci trezor.

Umelecká hodnota

Spomenuli sme zlaté mince, ktoré sa často vyrábajú v limitovaných sériach. Práve dekoratívna a estetická zložka ešte viac zvyšuje ich hodnotu. Eshop vzacne-mince.sk okrem zaujímavej ponuky investičného zlata ponúka aj široký sortiment zlatých a strieborných mincí, či replík mincí a plakiet.

Dlhodobá investícia

Ako sme spomenuli, investičné zlato je jeden zo spôsobov ako uchovať svoje financie a majetok a zabezpečiť sa na ďalšie roky. Zlato je nezávislé od ekonomických výkyvov či vlád. Napriek tomu, že je s nami po tisícročia, stále je univerzálnym platidlom.

Špecializovaný internetový obchod vzacne-mince.sk sa zameriava na predaj investičného zlata, striebra, pamätných a investičných mincí, medailí, replík historických mincí a ďalšieho hodnotného numizmatického materiálu. Eshop je držiteľom certifikátu SAEC-Bezpečný nákup vydaný Slovenskou asociáciou pre elektronický obchod.

Nová 670 /19 92221 Moravany nad Váhom
tel.: +421948169992

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888