Kvalitná pracovná obuv je nevyhnutná pre pohodlie a výkon náročných povolaní

Kvalitná pracovná obuv je nevyhnutná pre pohodlie a výkon náročných povolaní

Kvalitná pracovná obuv nesmie chýbať pri výkone špecifických povolaní. Pracovná obuv udržuje nohu v bezpečí, chráni pred vonkajšími vplyvmi počasia a najčastejšie je protišmyková a vodeodolná. Kvalitnú pracovnú obuv je vhodné používať i pri pracovných činnostiach mimo pracoviska, pri ktorých sa potrebujete spoľahnúť na bezpečie a pevnosť pri každom kroku. Výkon určitých prác a povolaní bez pracovnej obuvi sa zároveň neodporúča.

Kvalitná pracovná obuv je tým, čo udrží vašu nohu v bezpečí

Pracovná obuv má za úlohu udržať nohu v bezpečí v rôznych situáciách. Pri výkone rozličných povolaní je noha, a tým pádom aj topánka, vystavovaná rôznym povrchom, terénom a pohybom, na ktorých pracovník musí zvládnuť pracovať. Pracovná obuv sa snaží dodať zvýšené bezpečie a jednoduchý pohyb pracovníka. Každé povolanie je iné, a tak je pracovná obuv špeciálne prispôsobené pre rozličné povolania. V niektorých prípadoch je vyžadovaná pevná pracovná obuv, inokedy odpružená či protišmyková obuv.

Pracovnú obuv nakupujte výhradne u overeného predajcu pracovnej obuvi, ktorý vám dokáže poradiť s výberom pracovnej obuvi. Neváhajte sa opýtať, aký druh pracovnej obuvi bude najlepšie zodpovedať vašim potrebám. Pokiaľ nie je pracovná obuv súčasťou vašej pracovnej výbavy od zamestnávateľa, navrhnite mu ju dokúpiť alebo požiadajte o finančný príspevok na jej nákup. Pretože práve pracovná obuv je tým, čo zvyšuje nie len bezpečnosť, ale i kvalitu práce a dokonca má vysoký vplyv aj ja jej rýchlosť.

Výkon vybraných povolaní len s kvalitnou pracovnou obuvou

Existujú povolania, pri ktorých je pracovná obuv nevyhnutná. Práca hasiča, záchranára či policajta by sa bez kvalitnej pracovnej obuvi, ako i pracovného odevu a pracovných rukavíc, nezaobišla.

Hasičská pracovná obuv musí vyhovovať náročným podmienka. Napríklad zásahová obuv pre hasičov by mala byť vodeodolná, vyrobená z pravej kože, so špičkou vyrobenou zo skleneného vlákna. Taktiež by nemala obsahovať žiadne kovy a byť anatomická, čím zabezpečí väčšie pohodlie pri každom krku. Veľmi využívanou je i zásahová obuv pre hasičov z kategórie hasičských nazúvacích topánok, ktorá je osvedčenou súčasťou osobných ochranných prostriedkov hasičských zborov po celom svete. Má veľmi nízku hmotnosť a rýchlo sa nazúva, čo ju robí ideálnou pracovnou obuvou v situáciách, kedy je potrebná rýchla príprava hasičov k okamžitému zásahu. Hasičská obuv musí poskytovať ochranu proti žiaru, chladu, ohňu a ostrým predmetom, a zároveň umožniť ľahkú ovládateľnosť a rýchle obutie. Preto sa s výberom správnej hasičskej obuvi poraďte s odborníkom.

Pracovnú obuv, ako i pracovné odevy a pracovné rukavice, môžete nakupovať online, prostredníctvo overeného e-shopu s produktami najvyššej kvality za výhodné ceny.

Naša firma Firesystem, s. r. o. je vlastníkom a prevádzkovateľom prvého internetového obchodu na Slovensku, ktorý je zameraný na predaj hasičskej a záchranárskej výzbroje, výstroje pre bezpečnostné zložky, športovcov a ostatné záchranné zložky. V našej ponuke nájdete profesionálnu vysokokvalitnú hasičskú pracovnú obuv.


501 02321 Korňa
tel.: +421907510375

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888