Návod na to, ako správne si vybrať čistiace a dezinfekčné prostriedky

Návod na to, ako správne si vybrať čistiace a dezinfekčné prostriedky

Dezinfekčné a čistiace prostriedky do kúpeľní, do kuchyne či na sklo alebo na podlahu zachránia váš domov a ešte vám budú po aplikovaní aj pekne vyvoniavať. Ako by ste si mali vybrať tie správne dezinfekčné a čistiace prostriedky? Na začiatok je veľmi dobré, aby ste si uvedomili, že nie každý čistiaci či dezinfekčný prostriedok je univerzálny, a preto dbajte aj na dôkladné prečítanie si príbalových letákov. Sú totiž veľmi dôležité.

Čistiace prostriedky do kúpeľní – ktoré sú tie pravé?

V kúpeľni sa najčastejšie používajú samozrejme dlaždice. Najlepšie urobíte pokiaľ si vyberiete na glazúrované dlaždice tie najjednoduchšie a najmenej chemicky upravené čistiace prostriedky a handričku, ktorá je mäkká. Môžete si na to teda vybrať čistiace prostriedky, ktoré sú určené na sklo alebo čistiaci prostriedok, ktorý je presne špecifikovaný na glazúrové povrchy či čistiaci prostriedok, ktorý obsahuje odstraňovanie vodného kameňa. Nakoniec dlaždice utriete do sucha a zaručená čistota sa ihneď objaví. Pozor, dôležité je aby ste v tomto prípade nevyberali čistiace prostriedky, ktoré obsahujú abrazívne prísady. Takéto čistiace prostriedky totiž ľahko poškriabu vrch dlaždíc a neskôr sa vám dokonca môžu v týchto škrabancoch objaviť aj mikroorganizmy.

Pokiaľ máte kúpeľňu skladajú z porcelánových obkladov, najobľúbenejším čistiacim prostriedkom pre tento typ je tekutina určená na umývanie podláh. Využite pri tomto type dlaždíc rôzne špongie alebo handry. Dokonca môžete bez problémov použiť aj obyčajnú zubnú kefku. Ak vo vašej kúpeľni máte terakotu, najlepšie urobíte keď využijete čistiaci prostriedok priamo na tento typ podláh, pretože sú náchylnejšie na vytvorenie škrabancov a to zaručene vo svojej kúpeľni nechcete. Avšak bez ohľadu na to aký typ dlaždíc máte vo vašej kúpeľni, nezabúdajte na každodenné čistenie. Na to vám bohato postačia čistiace prostriedky, ktoré sú univerzálneho charakteru a tým vyčistíte bežné zanesenia vo vašej kúpeľni.

Čistiace prostriedky, ktoré sú najúčinnejšie v boji proti usadeninám v škárach

Najhorším krokom čistenia vašich kúpeľní je určite čistenie škár. Obzvlášť udržiavanie týchto škár dá zabrať. Práve preto by ste nemali podceňovať ani správne vybrané čistiace prostriedky pre túto činnosť. Baktérie a zanesenia sa rýchlo v týchto škárach usadzujú a tiež pevne držia. Ak sa dostanete do situácie, kedy škáry majú úplne inú farbu ako dlaždice, použite na toto čistenie ostrejšie a agresívnejšie čistiace prostriedky. Úplne najlepšie je pokiaľ tento čistiaci prostriedok obsahuje chlór. Dokonca výborným domácim tipom je zmes vody, jedlej sódy a octu. Používajte opäť malú kefku alebo aj zubnú kefku. Po týchto tipoch budete mať vždy vašu kúpeľňu čistú a v zaručene dobrom stave.

Sme spoločnosť D.H. KOMPLET s. r. o. a prinášame vám predaj talianskej drogérie a čistiacich prostriedkov. V prípade záujmu o dezinfekčné a čistiace prostriedky nás neváhajte kontaktovať. Zameriavame sa totiž na reštauračné, hotelové zariadenia. Taktiež na školy či priemyselné podniky alebo čerpacie stanice.


Revolučná 720 03105 Liptovský Mikuláš
tel.: +421905461109

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888