Porcelánové darčeky sú jedinečné a trvácne dary

Porcelánové darčeky sú jedinečné a trvácne dary

Porcelánové darčeky sú darčekmi, ktoré sa dajú označiť ako večné. Nikdy sa nepokazia ani nevyjdú z módy. Porcelánovou keramikou potešíte každého milovníka umenia či tých, ktorý si potrpia na kvalitný kuchynský riad. Porcelán ma viacero pozitívnych vlastností, vďaka ktorým ho obľubujú všetky vekové generácie. Jedenie či pitie z porcelánových nádob chutí celkom inak ako z klasických materiálov používaných na ich výrobu či dokonca z plastu.

Prečo sa oplatí kupovať porcelánové darčeky?

Porcelánové darčeky potešia každého. Či už hľadáte darček pre staršie ročníky, napríklad pre starých rodičov, alebo pre mladých, povedzme priateľov či kolegov z práce, porcelánovým darčekom nikdy nič nepokazíte. Nakoľko sú porcelánové predmety veľmi cenné, obdarovaný bude vedieť, že vám na ňom záleží. Pravdou je, že najmä staršie ročníky na porcelánové nádoby či šálky nedali dopustiť, ich hodnotu však poznajú všetci a vekom si kvalitné materiály, ako je porcelán, obľúbi každý. Rozdiel pri používaní porcelánových predmetov a tých klasických si všimnete okamžite, pokiaľ ste ešte nikdy nepili šálku čaju či kávy z porcelánu a plánujete niekoho obdarovať takýmto kúskom, zadovážiť by ste si mali aspoň jednu aj pre seba a vychutnávať si každý nápoj tak, ako to robili kedysi v starovekej Číne.

Kde vznikol porcelán?

Porcelán je keramickou hmotou, ktorá vzniká vypálením keramického cesta zo zmesi taviva, ostiva a kaolínu. Porcelán je preslávený najmä vďaka výrobe rôznych nádob či úžitkových predmetov. Vyrábajú sa z neho napríklad kuchynské riady, ozdobné predmety, dlaždice, sanitárna keramika, elektrické izolátory a známe sú aj porcelánové bábiky či sošky. Porcelán našiel svoje využitie aj v zubnom priemysle, konkrétne v dentálnej keramike.

Porcelán bol vynájdený v Číne. Jeho prvotná forma takzvaný protoporcelán bol vynájdenú už zhruba v 7. storočí pr. n. l. a v podobe akej ho poznáme dnes sa začal objavovať v 7. storočí n. l., no do Európy sa dostal až zhruba v 17. až 18. storočí. Čína je s porcelánom a jeho výrobou spájaná dodnes, aj keď sa dnes už porcelán vyrába takmer na celom svete, jeho príchod do Európy nebol celkom jednoduchý a jeho skutočnú receptúru priniesol až Ehrenfried Walther von Tschirnhau so svojím asistentom Johann Friedrich Böttger. V receptúre použili ingrediencie, ktoré zráňali coldický íl, čiže druh koalínu, kremičitý piesok a vápenatý alabaster. Správnym pomerom všetkých zložiek a po dôkladným vypálení vznikol legendárny, jemný a zároveň pevný, biely materiál nazývaný porcelán.

VILEN, s.r.o. vám ponúka výber zo širokého sortimentu jedinečných porcelánových darčekov. Na našom e-shope tiež nájdete rôzne produkty od hrnčekov, cez podnosy na tortu až po kávové súpravy či množstvo iných produktov. U nás nakúpite vždy k spokojnosti, radi vám poradíme s výberom darčekov pre vašich blízkych či predmetov pre vás.


Bratislavská cesta 4303 94501 Komárno
tel.: +421948941041

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888