Svadobné obrúčky pre magický okamih slova ÁNO

Svadobné obrúčky pre magický okamih slova ÁNO

Svadobné obrúčky v tvare kruhu prestavujú nekonečnú a nerozlučnú lásku a vernosť do konca života. Aj ich voľný priestor v kruhu ukrýva symboliku v podobe akejsi vstupnej brány k nepoznanému i známemu. Svadobné obrúčky sú zároveň znakom spoločného domova a ochrany. Či sa už rozhodnete pre jednoduchšie alebo pompéznejšie svadobné obrúčky, vyhľadajte skúseného šperkára. Zabezpečí, aby symbol vašej lásky bol vskutku originálny.

Svadobné obrúčky a ich význam

Svadobné obrúčky, resp. svadobné prstene predstavujú mimoriadne populárnu tradíciu už storočia. Je dôležité dodať, že svadobné obrúčky ako súčasť svadobnej ceremónie vzájomnej výmeny prsteňov sa datuje do 20. storočia. V minulosti šlo najmä o odovzdávanie prsteňa vyvolenej dáme ako záväzku spoločného života. Už starovekí Egypťania navliekali prsteň svojim vyvoleným polovičkám na prstenník. Práve týmto prstom vraj prechádza žila, ktorá je priamo spojená so srdcom (dodnes sa svadobné obrúčky zvyknú dávať na prstenník). Nasadenie prsteňa vyjadrovalo aj dôveru v schopnosť starať sa o spoločnú domácnosť. Podobne to bolo i v starovekom Ríme, kde budúci ženích zvykol odovzdať šperk i svojmu svokrovi ako symbolickú platbu za nevestu. V Ríme sa dokonca datuje vyrývanie odkazov na prstene, čo majú aj viaceré dnešné svadobné obrúčky.

Svadobné obrúčky pre oboch

Svadobné obrúčky ako také prebrali aj Židia a kresťania do svojich náboženských svadobných obradov ako vyjadrenie spojenia pred Bohom. Je ale dôležité podotknúť, že svadobné obrúčky, teda svadobné prstene, mali na svojich prstoch v priebehu spomínanej histórie zvyčajne iba dámy. Situáciu zmenila až prvá a druhá svetová vojna, počas ktorej si muži navliekali prsteň ako spomienku na manželku a odhodlanie prežiť boje, vrátiť sa domov a s vyvolenou stráviť spolu celý život. Išlo o akýsi dôkaz lásky, ktorý sa neskôr zmenil v peknú tradíciu trvajúcu do dnešných čias. Kým v súčasnosti sú svadobné obrúčky vyrobené z odolných materiálov ako biele a ružové zlato (klasikou ostáva žlté zlato), tak v dávnej minulosti sa používala prevažne koža, slonovina či kosť, a až neskôr drahé kovy. Zvyčajne platilo, že materiál, z ktorého boli svadobné obrúčky, resp. svadobný prsteň, vyrobené, reprezentoval nielen majetok, ale aj spoločenské postavenie budúceho ženícha. Zaujímavosťou je, že i keď dnes vyberajú svadobné obrúčky zvyčajne obaja partneri spolu, v minulosti to bola najmä ženíchova úloha.

Jedinečné svadobné obrúčky, ako aj iné unikátne šperky pre výnimočné osoby vyrába a vo svojom zlatníctve ponúka František Holub, ktorý patrí medzi svetovú špičku v oblasti výroby šperkov. Zakladá si na najvyššej možnej kvalite, aká sa dá v šperkárstve dosiahnuť a na svoje šperky ponúka doživotnú záruku.

Jókaiho 130 /25 98401 Lučenec
tel.: +421907874270

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888