Ako prebieha realizácia záhrad a čo všetko zahŕňa?

Ako prebieha realizácia záhrad a čo všetko zahŕňa?

Viete, ako prebieha realizácia záhrad od profesionálov? Ak nie, zbystrite pozornosť. V prípade novej realizácie záhrady ale aj jej rekonštrukcie by ste mali mať vždy vopred jasnú predstavu o tom, ako by vaša nová záhrada mala vyzerať. Okrem predstavy by ste si mali vopred stanoviť budget na profesionálnych záhradných architektov a realizovateľov, prípade vlastnú energiu, ktorú plánujete na realizáciu záhrady vynaložiť.

Realizácia záhrad svojpomocne

Ak nie ste profesionálny záhradník, realizácia záhrady svojpomocne sa vám pravdepodobne neoplatí. Taktiež riskujete precenenie vlastných síl a je tak možné, že realizáciu záhrad nikdy nedokončíte. Ak však plánujete iba čiastočné zmeny či úpravy, výsadbu nových záhonov či ovocných stromov, s párom šikovných rúk to zaručene zvládnete.

Na kompletnú realizáciu záhrad často potrebujete profesionálne náradie, stroje či vybavenie. Ak plánujete napríklad bazén, záhradné jazierko či rôzne inštalácie, na realizáciu záhrad by ste si mali najať odborníkov.

Profesionálnou realizáciou záhrad k vytúženému výsledku

Výhodou realizácie záhrad profesionálmi je presný pracovný postup, efektívne vynaloženie prostriedkov a dokonalý výsledok. V prvom kroku realizácie záhrad pracovníci dôkladne vyčistia pozemok od stavebného odpadu či iného neporiadku. Ak plánujete realizáciu záhrad kompletne na novo, záhradníci sa postarajú o odstránenie starých ovocných stromov či kríkov. V prípade, že chcete na pozemku bazén alebo záhradné jazierko, nastupujú výkopové práce a terénne úpravy.

Výhodou profesionálnej realizácie záhrad je množstvo praktických skúseností, ktorými profesionáli disponujú. Posúdia kvalitu pôdy na vašom pozemku a podľa potreby pre vás zabezpečia dodanie záhradníckeho substrátu tak, aby nová výsadba prosperovala. Následne sa určí, kde budú chodníky, trávnik či záhony, ktoré pre vás v rámci realizácie záhrad profesionáli vybudujú.

V ďalšom kroku sa vykopú ryhy pre elektrinu a závlahové systémy. Po ich inštalácií nasleduje finálna modelácia terénu a umiestnenie obrubníkov. Potom sa vykopú jamy, do ktorých sa aplikuje záhradnícky substrát, prípadne rašelina v prípade kyslomilných rastlín. Po zasadení rastlín ich profesionálni záhradníci ešte zamulčujú prípadne zaštrkujú. Všetko závisí od návrhu záhrady.

V rámci profesionálnej realizácie záhrad pre vás pracovníci ešte vysejú prípadne založia trávnik. Posledným krokom je spustenie závlahy a realizácia záhrady vašich snov je hotová. Hoci to znie jednoducho, na kompletnú realizáciu záhrad je potrebná moderná technika a dlhoročná prax.

Realizáciu záhrad pre vás zabezpečia aj profesionáli z Arbor Vitae. Okrem toho pre vás zabezpečíme aj presádzanie stromov, boj proti škodcom a chorobám, ako aj ošetrenie či redukciu koruny a odborné poradenstvo. Neváhajte a prezrite si služby na našej webovej stránke ešte dnes.

iframe width="300" height="194" src="https://www.youtube.com/embed/U7SCX4NPHjA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Royova 2 83101 Bratislava III
tel.: +421905421966

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888