Záhradné kvety a ich starostlivosť

Záhradné kvety a ich starostlivosť

Jednoznačne dokážu kvety vyzdvihnúť krásu vášho dvora. Samozrejme, že k tomu spadá aj dobrá starostlivosť o kvety počas celého roka. Avšak aj amatérsky záhradník to môže zvládnuť ľavou zadnou. Nepotrebujete na to experta. Potrebujete len pevnú vôľu a pár tipov a trikov ako na to.

Je dôležité presne vedieť, kedy máte kvety začať sadiť

Nezabudnite na fakt, že všetky variácie kvetín v záhrade majú svoj vlastný ideálny čas na sadenie. Niektoré kvety si vyžadujú výlučne nízke teploty, iné zas privítajú slnečné lúče a sú ideálne na letné sadenie. Kľúčom k prenádherne rozkvitajúcej sa záhrade je jednoducho vedomosť o tom, kedy jednotlivé kvety treba sadiť. V tomto článku nájdete všetky základné informácie, ako prísť ku krásnej a reprezentatívnej záhrade. Doprajeme vám totiž užívanie si jemnosti kvetov bez ohľadu na ročné obdobie.

V prvom rade si starostlivo pripravte obvod, ktorý vám bude slúžiť ako záhrada na kvety. Vo všeobecnosti by ste mali kvetom zabezpečiť svetlo na 6 až cca 8 hodín každý deň. Hľadajte preto také miesto, ktoré môže ponúknuť aj slnečné žiarenie, ale i chládok. Len pod spaľujúcimi a nie vždy príjemnými lúčmi slnka vám nebudú kvety či ovocné stromy prosperovať. To je zaručené pravidlo, ktoré platí pre každého záhradníka. Samozrejme si nezabudnite nájsť poriadneho dodávateľa, ktorý vám predá kvalitné kvety.

Krok po kroku, ako na harmonický rast kvetov

Semienka a tiež cibuľky kvetov či rastlín si vyžadujú čerstvo vykopanú a tiež čistú pôdu. Je potrebné, aby ste sa vyzbrojili setom záhradných doplnkov. Potrebovať budete rukavice, záhradné náradie a nožnice. Takisto si zabezpečte náradie určené na odstraňovanie koreňov. Nech sa páči, teraz môžete začať sadiť kvety, okrasné kríky či kvitnúce trvalky. Čím lepšie si zabezpečíte plodnejšiu pôdu, tým lepšie vám budú kvety a popínavé rastliny harmonicky rásť. V prípade, že ste sa akurát nasťahovali do nového domu a máte úplne novú pôdu aj na to máme riešenie. Pripravte si predovšetkým kompost a počkajte si kým sa trošku zmení zloženie danej pôdy.

Starkl Záhradník, s. r. o. vám v Bernolákove poskytuje rozľahlé záhradníctvo. Sme dokonca aj váš online záhradník, na ktorého sa pokojne môžete kedykoľvek spoľahnúť. Dodáme vám kompletné návody na to, ako si zabezpečiť prekrásnu a voňavú záhradu. Poskytujeme kvety, ovocné stromy, okrasné kríky, popínavé rastliny, živé ploty a mnoho ďalšieho. Oslovte nás ešte dnes. S nami bude záhradkárčenie zábava.

Senecká cesta 2553 90027 Bernolákovo
tel.: +421245944797

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888