Prečo výrub a orez stromov vykonávajú profesionálni výškoví špecialisti?

Prečo výrub a orez stromov vykonávajú profesionálni výškoví špecialisti?

Výrub a orez stromov v nedostupnom teréne sa realizuje väčšinou s použitím horolezeckej techniky, rebríkov, lešení a mechanických plošín. Výškové práce sa využívajú tam, kde nie je možné pracovať z pevných a bezpečných pracovných podláh, prípadne pracovníkom hrozí pád z výšky do hĺbky, prepadnutie alebo zosunutie a musia sa zaistiť proti pádu. Rizikový výrub a orez stromov môžu vykonávať len skúsení a odborne vyškolení pracovníci.

Výrub a orez stromov v rizikových miestach

Výrub a orez stromov v rizikových a nedostupných miestach sa zabezpečuje pomocou stromolezeckej techniky. Výrub a orez stromov po častiach sa vykonáva v zastavanom teréne alebo v priestore, kde sú umiestnené trvalé prekážky, ktoré by mohli byť poškodené pri klasickom pílení stromov. Strom sa píli na časti od koruny smerom nadol a spúšťa sa lanom. Výrub a orez stromov v rizikovom priestore nastáva, ak je strom nebezpečne naklonený alebo je v blízkosti elektrické vedenie, prípadne je strom spráchnivený a ohrozoval by okolie. Špeciálny postup výrubu a orezu sa využíva aj pri kalamitných situáciách. Výrub a orez stromov v nedostupnom teréne sa realizuje v miestach, kde nie je možný prístup osôb a mechanizmov. Takéto výruby a orezy sa realizujú v skalnatých, svahových a zastavaných terénoch.

Rizikový výrub a orez stromov a jeho výhody

V miestach kde je problém s výrubom a orezom stromov pomocou najmodernejších technológií, podajú pomocnú ruku profesionálni výškoví špecialisti. Použitie horolezeckej techniky je ekonomicky aj časovo výhodnejšie ako prenájom a stavba lešenia, alebo zapožičanie mobilnej hydraulickej plošiny. Výhodou je aj rýchlosť, lebo prístupový systém k miestu práce si pracovníci vytvoria za pár minút a okamžite sa venujú práci. No a samozrejme pri výškových prácach horolezeckou metódou sú minimálne obmedzenia pre okolie. Pre samotných pracovníkov však ide o veľmi nebezpečnú prácu a vyžaduje si potrebné skúsenosti a špeciálne kurzy.

Spoločnosť Rondo s.r.o. je kolektív s bohatými skúsenosťami vo výškových prácach. Denne sa zaoberáme činnosťami ako arboristické práce, orezávanie kríkov, orezávanie a výrub stromov a tiež výškové a horolezecké práce. Profesionálny tím vyškolených odborníkov s mnohými cennými skúsenosťami a zručnosťami. Kladieme dôraz na spokojnosť našich zákazníkov a na splnenie všetkých požiadaviek. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a my vám radi a ochotne pomôžeme.


Pod Rovnicami 21 84104 Bratislava
tel.: +421905268078

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888