Truhlíky ako vhodný domov kvetín a ozdoba vašich parapetov

Truhlíky ako vhodný domov kvetín a ozdoba vašich parapetov

Truhlíky patria k najpoužívanejším nádobám na pestovanie kvetov. Obľúbené sú najmä plastové varianty, ktoré dlho vydržia, sú odolné voči výčinom počasia a dostať ich v rôznych farbách. Tak sa stávajú vítaným esteticko-funkčným doplnkom na zábradliach, balkónoch aj na okenných parapetoch. Aj vďaka truhlíkom môžete mať doma malý kúsok súkromného kvetinového raja.

Ako vybrať ideálne truhlíky

Truhlíky sú vhodné na pestovanie popínavých a padavých rastlín. Vyberajte ich podľa typu, veľkosti a počtu kvetov. Truhlíky vyhovujú väčšej skupinke menších rastlín, ako i rastlinám, ktorých korene nie sú závislé na svetle (ako trebárs orchidey). Rozhoduje aj umiestnenie. Truhlíky môžu tvoriť dizajnový doplnok vášho interiéru či exteriéru. Postačí voľba správnej veľkosti a farby, ktorá bude ladiť s vybavením miestnosti či vonkajším okolím domu. Čo sa týka materiálovej skladby, snáď najpopulárnejšie sú plastové truhlíky. Pestovatelia ich obľubujú pre pomerne nízku cenu, dlhú životnosť a ľahkú i jednoduchú údržbu. Ak veľa cestujete alebo sem-tam kvety zabudnete poliať, truhlíky tento problém spoľahlivo vyriešia. Stavte na ich samozavlažovacie varianty, ktoré majú nielen väčší priestor na vodu, ale niektoré typy dokonca aj na substrát. Meranie hladiny vody zväčša zabezpečuje plaváčik v plastovej tube alebo plastová slamka. Takéto truhlíky sú vybavené aj žľabmi na odtok prebytočnej vody. Niektoré disponujú i samozavlažovacím roštom či nalievacím tubusom a perforovanou prepážkou oddeľujúcou substrát od vody.

Truhlíky a ich doplnky

Truhlíky sa zvyčajne nakupujú s podmiskou na vodu. Z dôvodu prevencie pred pádom, rozbitím nádoby a polámaním kvetu sa pre truhlíky na zábradlia a balkóny odporúčajú držiaky, ktoré sú nastaviteľné. Ich umiestnenie je jednoduché a nevyžaduje vŕtanie ani iné zásady do konštrukcie domu, resp. zábradlia. Farba držiakov môže byť zladená s tou, akú majú truhlíky či balkón. Alebo si priamo zaobstarajte truhlíky, ktoré v stredovej časti majú špeciálne navrhnutý tvar na jednoduché zasunutie na zábradlie. Takéto truhlíky obsahujú vo vnútri výstupky s otvormi, ktoré nahradzujú podmisku.

Na e-shope zahradkarskyobchod.sk nájdete všetko pre vašu záhradu a jej bezchybnú realizáciu. Ponúkame široký sortiment, výhodné ceny a rýchle dodanie.

Dolná Seč 108 93531 Dolná Seč
tel.: +421908759079

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888