Aký význam má hliva pre náš organizmus?

Aký význam má hliva pre náš organizmus?

Hliva ustricová má v rámci starostlivosti o ľudský organizmus zásadný význam. Táto huba totiž obsahuje množstvo prospešných látok a vlastností, ktoré pozitívne ovplyvňujú imunitný systém, metabolizmus, hladinu cholesterolu a mnohé ďalšie procesy v našom tele. Zistite všetko o hlive, odkiaľ pochádza, čo obsahuje a čo všetko môže ponúknuť aj vášmu organizmu.

Čo je to hliva a odkiaľ pochádza?

Hliva, alebo celým menom hliva ustricová patrí medzi drevokazné jedlé huby. Pôvodne sa hliva ustricová pestovala na území Nemecka počas obdobia prvej svetovej vojny. Vďaka látkam a živinám, ktoré obsahuje sa využívala ako obživa v období nedostatku jedla. Dnes sa hliva ustricová pestuje po celom svete, kde je vďaka svojim účinkom mimoriadne obľúbená.

Aké látky hliva obsahuje?

Hliva ustricová obsahuje široké spektrum výživných látok, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie nášho organizmu. Vďaka širokej škále minerálov, vitamínov a tiež antioxidantov má hliva pre naše telo skvelú výživovú hodnotu. Okrem toho, že je celkovo prospešná pre naše zdravie, obsahuje hliva len málo kalórií a tukov, takže neobsahuje žiadny cholesterol a zohráva tak úlohu aj pri chudnutí.

Medzi látky, ktoré hliva obsahuje patrí napríklad niacín. Niacín obsahuje väčšina buniek ľudského organizmu. Vďaka nemu telo správne funguje a dokáže metabolizovať ďalšie živiny. Huby a tým pádom aj hliva, ktoré sú ošetrené UV svetlom ponúkajú jeden z najlepších zdrojov vitamínu D, ktorý naše telo zvyčajne získava zo slnečného žiarenia.

Hliva ustricová je taktiež bohatým zdrojom železa. Iba jeden hrnček hlivy ustricovej dokáže telu dodať až 12% odporúčaného denného príjmu železa, čo najviac ocenia vegetariáni a vegáni. Hliva ďalej obsahuje až 8% denného odporúčaného množstva ďalších potrebných látok, ako je napríklad vitamín B2 (riboflavín), vitamín B5 (kyselina pantoténová), vitamín B6 (pyridoxín), vitamín B9 (kyselina listová), vitamín C, draslík, horčík a tiež rôzne druhy aminokyselín.

Aké sú účinky hlivy ustricovej?

Najdôležitejšou látkou, ktoré je zároveň jeden z konštrukčných prvkov samotnej hlivy je beta glucan. Beta glucan je polysacharid teda zložený cukor, ktorý má množstvo pozitívnych účinkov na imunitný systém, vysoký krvný tlak či hladinu cholesterolu. Aj vďaka beta glucanu je hliva jedna z najlepších potravín na svete.

Beta glucan a mnohé antioxidanty, ktoré hliva obsahuje majú silné protizápalové účinky a taktiež dokážu organizmus chrániť pred rakovinou. Hliva okrem toho obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré chránia organizmus pred voľnými radikálmi a oxidačným stresom. Vďaka tomu sa imunitný systém môže brániť proti starnutiu.

Ak chcete aj vy dodať vášmu telu potrebné živiny, vyskúšajte náš Beta glucan. Sme spoločnosť NATURES s.r.o. a ponúkame vám beta glucan pre dospelých, beta glucan pre deti  a dokonca i beta glucan pre zvieratá. Neváhajte a prezrite si náš web, novinky alebo nás kontaktujte pre viac informácií ešte dnes.

A. Sládkoviča 3808 /33 91701 Trnava

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888