Stomatochirurgia vám môže zachrániť život

Stomatochirurgia vám môže zachrániť život


Stomatochirurgia zahŕňa všetky chirurgické úkony, ktoré sa realizujú na mäkkých tkanivách ústnej dutiny, čeľuste a zuboch. Hoci sa asi nikto na tieto zákroky neteší, stomatológia môže pacientom uľaviť od bolesti a neraz zachrániť i život. Na stomatochirurgií sa riešia predovšetkým závažnejšie stavy, extrakcie zubov, resekcie koreňových hrotov či odstraňovanie tumoróznych útvarov. Zistite, čo všetko stomatochirurgia zahŕňa.

Čo všetko rieši stomatochirurgia?

Stomatochirurgia je jedným z odborov stomatológie, ktorý sa primárne zaoberá všetkými chirurgickými úkonmi v oblasti zubov, čeľustí a na mäkkých tkanivách ústnej dutiny s výnimkou rekonštrukcie v tvárovej oblasti. Na stomatochirurgií sa realizujú extrakcie zubov, resekcie koreňových hrotov, hemisekcie, amputácie, excízie, ektómie či osteotómie, teda odstraňovanie presunutých zubov či zubných zvyškov. Stomatochirurgia sa do istej miery prelína aj s implantológiou, keďže medzi jej činnosti patrí aj vsadenie implantátov do čelustnej kosti.

Najčastejším zákrokom na stomatochirurgií je odstraňovanie "osmičiek", teda zubov múdrosti. Zuby múdrosti sú tretie stoličky a zároveň posledné zuby v našom zuboradí, ktoré sa zvyknú prerezávať od 17. do 30. roku života. Nie každý má však na bezproblémové prerezanie osmičiek šťastie a tak končí na stomatochirurgií. Zákrok na stomatochirurgií pomôže odstrániť nie len nepríjemnú bolesť, ale taktiež ním môžete predísť poškodeniu okolitých zubov, vzniku a šíreniu cýst, kazov či zápalov.

Úlohou stomatochirurgie je taktiež odstraňovanie tumoróznych útvarov z ústnej dutiny a ich následný histologický rozbor, ktorý určí správnu diagnózu. Vďaka stomatochirurgií tak môžu odborníci včas odhaliť rakovinu a predísť tak ohrozeniu života pacienta. V prípade nezhubnosti tumorózneho útvaru sa jeho odstránením výrazne zlepší kvalita života pacienta.

Ako prebiehajú úkony na stomatochirurgií?

Na každej stomatochirurgií pôsobia odborníci, ktorých cieľom je zabezpečiť čo najcitlivejší priebeh zákroku bez zbytočnej bolesti. Či už sa jedná o jednoduché extrakcie zubov, alebo zložitejšie zákroky, profesionáli sa vždy snažia o jemné a presné chirurgické ošetrenie. Nemusíte mať preto strach. Ak ale pacient má z ošetrenie vážne obavy, na stomatochirurgií je mu vždy k dispozícií liek na upokojenie, ktorí je zvyčajne podávaný 30 minút pred zákrokom.

O bezproblémové stomatochirurgické zákroky sa v Košiciach postarajú profesionáli z ambulancie STONEK. V našej ambulancií sa venujeme klasickej stomatológií a stomatochirurgií, ale aj ošetreniu detí, implantológií, protetike či dentálnej hygiene. Ak hľadáte kvalitnú stomatológiu v Košiciach - neváhajte a kontaktujte nás ešte dnes. Radi sa postaráme o každého pacienta.

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888