Detský lekár – dobre zvážte jeho výber

Detský lekár – dobre zvážte jeho výber

Po narodení bábätka majú rodičia množstvo povinností. Jednou z nich je výber pediatra. Detský lekár dohliada na správny vývoj batoľaťa, aby dokázal včas odhaliť prípadné problémy. Čím skôr ich začnú rodičia riešiť, tým je väčšia šanca na ich odstránenie. I preto je veľmi dôležité nevyberať doktora iba podľa adresy bydliska, ale aj podľa ďalších kritérií.

Prečítajte si recenzie

Už počas tehotenstva si urobte prieskum medzi detskými lekármi vo vašom regióne. Vďaka internetu máte k dispozícii množstvo recenzií, pomocou ktorých zhodnotíte kvality pediatrov. Sledujte tiež, či rodičom ponúka nové vymoženosti, ktoré im výrazne šetria čas. Detský lekár už dnes dokáže poskytnúť množstvo rád pomocou telemedicíny. Telefonicky či emailom vyriešite drobné problémy a nemusíte ísť do ordinácie. Veľmi pomáha aj online objednanie presného termínu vyšetrenia.

Spýtajte sa na skúsenosti s detskými lekármi vašich kamarátov

Obráťte sa aj na svojich najbližších priateľov v okolí. Tí majú najviac skúseností s detskými lekármi a presne vám zhodnotia všetky výhody a nevýhody konkrétnych ambulancií. Dobrá rada od kamarát vám pomôže viac ako niekoľko recenzií na internete. Navyše sa ich priamo spýtate na informácie, ktoré vás osobne najviac zaujímajú a dostanete na to relevantné odpovede.

Priateľský prístup je veľmi dôležitý

Drobčekovia majú často z detského lekára strach. Príchod do ambulancie je pre nich stresujúci, preto je veľmi dôležitá reakcia pediatra. Ak si dokáže uchovať priateľský prístup a zbaví tak malých pacientov všetkých obáv, je to jeden z najdôležitejších faktorov vo vašom výbere.

Detský lekár musí byť vybraný už pred pôrodom

Šesť týždňov pred plánovaným termínom pôrodu už musíte mať vybraného pediatra. Meno detského lekára nahlásite v pôrodnici hneď po narodení dieťatka, pretože k nemu zašlú potrebnú dokumentáciu. Na základe rajonizácie je povinný vziať vás pediater, ku ktorému patríte podľa adresy trvalého bydliska. Ostatní doktori majú na výber a musíte sa s nimi dohodnúť osobne, či dieťatko zaradia medzi svojich pacientov.

Myslite na rodinné predispozície

Rodičom všeobecne stačí pred pôrodom nájsť iba detského lekára. No ak máte v rodine nejaké zdravotné predispozície alebo vás gynekológ upozorní na prípadné zdravotné komplikácie, dohodnite sa vopred aj s detskými špecialistami.

Súkromná detská ambulancia JAAT Style s.r.o. v Košiciach sa zaoberá komplexnou zdravotnou starostlivosťou v oblasti pediatrie, internej medicíny, diabetológie, hepatológie a gastroenterológie. Lekársky tím v zložení Andrej a Alena Jancoví ponúkajú viac ako 20 rokov skúseností, ktoré pomáhajú malým pacientom s ich zdravotnými ťažkosťami.


Cottbuská 13 04023 Košice II
tel.: +421556426069

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888