Tipy, ako si zvoliť ten správny vlasový styling

Tipy, ako si zvoliť ten správny vlasový styling

Keďže sme každá iná, nie každý vlasový styling pristane každej z nás. Pri voľbe správneho vlasového stylingu existujú dva najzásadnejšie parametre, ktorými by ste sa pri výbere mali riadiť. Tými parametrami sú tvar vašej tváre a dĺžka vašich vlasov. Samozrejme, okrem týchto parametrov zohráva pri výbere vlasového stylingu svoju úlohu aj udalosť, na ktorú sa chystáte. Zistite, ako si vybrať vhodný vlasový styling.

Vlasový styling podľa dĺžky vlasov

Každá z nás má inú kvalitu, hustotu i dĺžku vlasov a práve tomu je potrebné podmieniť i vlasový styling. Krátke vlasy síce neponúkajú až toľko možností vlasového stylingu, no i tak môžete dosiahnuť jedinečný a príťažlivý vzhľad. V tomto prípade voľte voľný a vzdušný vlasový styling, ktorý nechá vyniknúť vašu postavu, dekolt či šiju. Krátke vlasy môžete nechať vyčnievať, roztrapatiť alebo nechať stáť. Takýto vlasový styling dosiahnete napríklad použitím gélov a lakov. Takýto vlasový styling je taktiež skvelým spôsobom, ako oživiť i riedke vlasy.

Najviac možností z hľadiska vlasového stylingu ponúkajú polodlhé vlasy. Ak máte aj vy polodlhé vlasy, voľte vlasový styling podľa príležitosti či vašej osobnosti. Vlasový styling vytvoríte vrkočmi, sponkami či inými doplnkami. Ak preferujete skôr voľný vlasový styling, prispôsobte ho charakteru vašich vlasov. Ak máte vlasy rovné, voľte účesy, ktoré ich rovnosť zvýraznia. Naopak, ak máte skôr vlnité či kučeravé vlasy, voľte taký vlasový styling, aký si tento typ vlasov vyžaduje. Nesnažte sa vyzerať inak, zvýraznite svoju prirodzenosť. Vďaka tomu ušetríte kopu času i vlasovú štruktúru.

Dlhé vlasy sú síce skvelým materiálom pre vlasový styling, no často ide o veľmi zdĺhavú záležitosť. Výsledok však môže byť priam dychberúci. Pri dlhých vlasoch sa z hľadiska copov, drdolov či vrkočov medze nekladú a je možné s nimi urobiť prakticky čokoľvek. Vyhnite sa však voľnému vlasovému stylingu. Dlhé vlasy by mohli pôsobiť neupravene.

Oslovte správnym vlasovým stylingom

Vlasový styling by ste mali prispôsobiť aj udalosti, na ktorú sa chystáte. Na bežný deň do práce, do školy či na návštevu voľte prirodzený a jednoduchý vlasový styling. Ak však plánujete účasť na svadbe, svadbu vlastnú alebo účasť na inej slávnostnej príležitosti, do vlasového stylingu radšej investujte.

Medzi súčasné trendy svadobného vlasového stylingu patrí napríklad na bok učesaná ofina, padajúce vlny či zapletený vrkoč. Súčasťou takýchto vlasových stylingov bývajú rôzne doplnky, ako napríklad kvety či ozdoby. Veľmi obľúbená je téma prírody a poľné kvety, ktoré pôsobia nedbalo a romanticky.

Vizážistka Oľga Čongrády vám ponúka profesionálny vlasový styling, airbrush makeup a slávnostné líčenie na všetky príležitosti. Špecializujeme sa aj na prekrytie tetovaní či halloweensky makeup. V prípade záujmu neváhajte a kontaktujte nás.

Gercenova 5 85101 Bratislava V
tel.: +421903624666

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888