Ako prebieha transplantácia vlasov?

Ako prebieha transplantácia vlasov?

Strata vlasov v mnohých ľuďoch vyvoláva silnú psychickú nepohodu. Transplantácia vlasov môže byť riešením, ktoré prinesie úľavu i stratené sebavedomie. Transplantácia vlasov bola ešte pred pár rokmi exotickým pojmom, no dnes už pre mnohých skúsených špecialistov je bežnou pracovnou rutinou. Pozreli sme sa nato, ako tento zákrok prebieha a koľko trvá rekonvalescencia.

Obdobie pred transplantáciou vlasov

Transplantácia vlasov je pomerne radikálne, avšak účinné riešenie straty vlasov. Väčšinou mu predchádza dlhodobé vypadávanie vlasov, ktoré môže mať rôzne dôvody. Zväčša sa jedná o dedičnú preddispozíciu, ale môže ísť aj o autoimunitné ochorenie, hormonálne zmeny, stres, ochorenie štítnej žľazy alebo obličiek alebo kožné problémy. Taktiež môže ísť o ochorenie známe ako androgenetická alopécia, ktorá postihuje mužov i ženy, ako aj alopecia areata alebo trichotilománia.

Transplantácia vlasov

Transplantácia vlasov je chirurgický ambulantný bezbolestný minimálne invazívny zákrok, ktorý prebieha v lokálnej anestézii. Nepríjemnou býva len fáza umŕtvenia odberovej a príjmovej plochy. Samotný zákrok však nie je cítiť. Transplantácii vlasov sa dlhodobo venuje NESTORY medical centre, ktoré sa špecializuje na diagnostiku a liečbu vypadávania vlasov, primárne práve pomocou transplantácie vlasov, trichopigmentácii či vlasovej mezoterapii. NESTORY medical centre v Košiciach používa na transplantáciu vlasov automatizovanú FUE techniku za pomoci najmodernejšieho prístroja Neograf 2.0.

Priebeh transplantácie vlasov

Zvolená technológia nezanecháva po transplantácii vlasov lineárne jazvy a eliminuje neefektívnosť bežných manuálnych nástrojov a postupov. Počet štepov je individuálny u každého pacienta. Pred zákrokom je nevyhnutná konzultácia, odporúča sa tiež absolvovať trichologické vyšetrenie vlasov. Transplantácia vlasov prebieha niekoľko hodín, pričom pacient v priestoroch kliniky môže pri zákroku sledovať filmy, čítať si alebo počúvať hudbu. Zákrok sa skladá z niekoľkých krokov - lokálnej anestézii, odberu folikulárnych jednotiek, prípravy lôžok na implementáciu a následnej implementácii folikulárnych jednotiek so špeciálnym nástavcom prístroja Neograf 2.0. Rekonvalescencia prebieha maximálne 5 dní. Vlasy začínajú rásť ihneď.

NESTORY medical centre sa špecializuje primárne na diagnostiku a liečbu vypadávania vlasov, ale aj estetickej medicíne a dermatológii.

Vojvodská 8 04001 Košice IV
tel.: +421910111041

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888