Pomáhajú suchej popraskanej i slnkom spálenej pleti. Aloe vera gély však to zvládnu omnoho viac.

Pomáhajú suchej popraskanej i slnkom spálenej pleti. Aloe vera gély však to zvládnu omnoho viac.

Aloe vera gély, ale aj iné výrobky z tejto zázračnej rastliny sa tešia veľkej popularite. Niet sa čo čudovať, aloe vera má úžasné hydratačné a regeneračné schopnosti. Účinky gélovej dužiny z kaktusovej rastliny používali už starovekí Egypťania. Používala sa na liečenie, skrášľovacie procedúry, dokonca aj na balzamovanie tiel. Prečo sú aloe vera gély tak obľúbené? Aké látky obsahujú, že sú také výnimočné?

Pôvod zázračnej rastliny

Z čoho sa vyrábajú aloe vera gély, to už sme načrtli. Aloe vera je sukulentná rastlina, ktorá rastie na nie príliš hostinnom Arabskom polostrove, odkiaľ sa dostala aj do ostatných častí sveta. Hrubé vodnaté listy však predstavujú protiklad svojej domoviny. Práve vo vodnatých kožovitých listoch sa skrýva jej sila. Najhrubšia časť inak ostnatého listu je plná číreho gélu, ktorý je pre pokožku sterilný, chladivý a upokojujúci s neutrálnym pH. Je výborná na vnútorné ako aj vonkajšie použitie. Aloe vera gély a ďalšie výrobky z tejto rastliny prináša nemecká značka kozmetiky LR. Jej nezávislým partnerom na slovenskom trhu je Mgr. Lenka Kiniková.

Výnimočné zloženie

Jednou z významných účinných látok je polysacharid acemanán, ktorý robí aloe vera gély úžasným prírodným liečivom. Práve táto látka pôsobí na imunitný systém, chráni bunkové membrány, navyše pôsobí antivirálne a antimykoticky. Pozitívne pôsobí aj pri kožných ekzémoch. Obsahuje viac ako 200 farmakologicky významných látok. Medzi ne napríklad patrí vápnik, zinok, selén, železo, mangán, ale aj enzýmy, mastné kyseliny a aminokyseliny. Aj vitamíny tu majú bohaté zastúpenie a to sú A, C, E, B1 - B12.

Blahodárne účinky

Účinky rastliny využívala už Kleopatra a kráľovná Nefertiti. Ako sme spomenuli, aloe vera gély majú výborné hydratačné schopnosti, napríklad s porovnaní s vodou, ktorá môže pokožku pri vonkajšom použití vysušovať. Pomáhajú suchej či namáhanej pokožke počas chladných i horúcich mesiacov. Okrem hydratácii pokožky aloe vera gély pozitívne pôsobia pri liečbe popálenín a povrchových poranení kože. Aloe prekrvuje kožné tkanivo, prispieva k regenerácii buniek a zvyšuje elasticitu pokožky, čím prispieva k prevencii voči celulitíde.

Využitie aloe vera

Aloe vera gély si vďaka svojim účinkom získali veľkú obľubu z pochopiteľných dôvodov. Veľmi intenzívne sa používajú v kozmetike, ale aj zdravotníctve. Aloe svoju reputáciu liečivej rastliny udržiava už stáročia. Okrem gélov sa z aloe vera tiež vyrábajú masti, šampóny, kondicionéry, odličovacie mlieka, sprchové gély, telové mlieka, ale aj sirupy, koktaily či džúsy.

Ku krémom, balzamom na pery, deodorantom a mnohým ďalším výrobkom s výťažkom aloe vera nemeckej značky LR, sa môžete dostať cez Mgr. Lenku Kinikovú. Viac o jej práci si môžete pozrieť v podstránke O nás či Naši ľudia. S výberom aloe vera gélov a množstva ďalších LR produktov vám rada poradí. Kontaktovať ju môžete taktiež pre možnú spoluprácu.

Letná 46 05201 Spišská Nová Ves
tel.: +421904519913

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888