Ortopédia je odbor, ktorý vylieči vašu zlomeninu alebo potrhané väzivo

Ortopédia je odbor, ktorý vylieči vašu zlomeninu alebo potrhané väzivo

Ortopédia je samozrejme odbor medicíny a sústreďuje sa najmä na rôzne pohybové ústrojenstvo dnes už aj zvierat ale samozrejme človeka. Zaoberá sa liečbou a prevenciou a tiež aj výskumom či posudzovaním závažných ochorení. Do odboru ortopédie prislúchajú ochorenia v oblasti kĺbov, svalov, väzov, šliach a kostí. Na ortopédiu a jej vývoj sa špecializujú vyškolení lekári.

Ortopédia sa neustále vyvíja a napreduje – dokonca aj pri zvieratách

Ortopédia doslova a do písmena znamená výraz „rovné dieťa“, čo je veľkým významom na napredovanie odboru. Odbor ortopédia sa neustále vyvíja a vie už v dnešných rozmeroch perfektne zvládnuť diagnostiku a tiež liečbu rôznych núdzových stavov, ochorení a úrazov. Medzi najčastejšie ochorenia patrí degeneratívne ochorenie, trauma, zlomenina, športový úraz, nádor a tiež vrodený problém. Na ortopédiu sú potrebný špecializovaný odborníci, teda lekári, ktorí dokážu pomôcť so zlomeninami, vykĺbeniami, natrhnutými väzmi, so skoliózou a inými nepríjemnými stavmi. Dokonca sa už dnes moderná ortopédia posunula aj na pomoc pri zvieratách a dokázala vyvinúť, aj ortézy pre psy, ktoré dokážu veľmi účinne zapôsobiť rovnako ako pri človeku.

Ortopédia je veľmi rozmanitý odbor, ktorý má niekoľko špecializácií, a preto vás neprekvapí ak ortopedické centrum má vlastné oddelenie s názvom ortopedická obuv a ortopedické vložky. Tie vám dokážu pomôcť. Chodidlá sú základom celého tela, a preto sa o netreba dobre starať. Ak ich budete zanedbávať, môžu vám spôsobiť nepríjemné bolesti v oblasti chrbtice, krku a bokov. Taktiež je ortopedická obuv perfektná do vášho zamestnania, v ktorom ste neustále na nohách, pretože chráni vaše členky. S ortopedickou obuvou si zachováte mobilitu najmä, keď sa jedná o seniorov a hrá taktiež aj veľmi dôležitú úlohu pri úľave od nepríjemnej bolesti. Ortopédia chráni vaše telo a dokonca spomínaná správna obuv predchádza aj pádom.

Ako konkrétne prebieha bežné vyšetrenie na ortopédií?

Ako je to u bežného lekára, tak aj na ortopédií najprv pacient povie jeho ťažkosti a problémy, ktoré ho trápia. Ortopédovi samozrejme zodpovie všetky dôležité otázky späté s jeho anamnézou. Na ortopédií sa lekár pokojne môže pýtať aj na vaše zamestnanie alebo športovú aktivitu. Je to dôležité z toho hľadiska, aby dokázal lekár určiť, čo najpresnejšie, ako sa hovorí „kameň úrazu“. Prirodzene odbor ortopédia rieši vaše držanie tela, takže vás lekár môže požiadať o vykonanie rôznych pohybov. Lekár vás môže neskôr poslať na magnetickú rezonanciu, CT, ultrazvuk, krvné testy alebo röntgen. Vyšetrenie na ortopédií nie je nič tragické a ničoho sa nemusíte obávať.

Naša spoločnosť ORTHIVO, spol. s r.o. prináša na slovenský trh veľmi kvalitnú ortopedickú obuv a tiež ortopedicko-protetické výrobky. Ponúkame vám možnosť, aby ste si nakombinovali vlastnú topánku. Disponujeme širokým výberom vzorov a farebných prevedení. Samotný odbor ortopédia nás posúva vpred a snažíme sa vám poskytnúť len tú najlepšiu starostlivosť. Náš kontakt je tu práve pre vás a pre vaše riešenie problémov.

Michala Miloslava Hodžu 6979 /22 96001 Zvolen
tel.: +421455366621

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888