Čeľustná ortopédia v Bratislave dnes lieči aj pomocou neviditeľnosti

Čeľustná ortopédia v Bratislave dnes lieči aj pomocou neviditeľnosti

Čeľustná ortopédia alebo aj ortodoncia, sa zaoberá chybným postavením zubov a čeľustí. Cieľom ortodontickej liečby sú rovné zuby tvarované do pravidelných zubných oblúkov, aby vytvárali harmonický celok, a tiež predchádzali opotrebeniu čeľustných kĺbov. Tie môžu neskôr súvisieť so vznikom problémov so žuvaním či používaním niektorých hlások. Čo si pod liečbou na čeľustnej ortopédii predstaviť?

Čeľustná ortopédia a jej úloha

Čeľustná ortopédia teda koriguje postavenie zubov a čeľustí. Ortodontická liečba je možná v každom veku, najlepšie výsledky sa však dostavujú v období rastu, preto čím skôr sa korekciou chrupu začne, tým lepšie. Čeľustná ortopédia v Bratislave - moderne vybavená ambulancia MUDr. Matúša Cinzera sa ortodontickou liečbou zaoberá niekoľko rokov, počas ktorých vyliečili stovky malých i dospelých pacientov s problémovým chrupom.

Vyberateľný strojček

Snímateľný strojček je určený najmä deťom vývoji. V týchto zubných strojčekoch z umelej hmoty, sú zakomponované rôzne skrutky, spony či oporné tŕne, ktoré sa podieľajú na riešení rôznych problémov, ktoré čeľustná ortopédia lieči. Patrí sem napríklad obrátený zhryz, predkus či skrížený zhryz. Strojček sa nosí aspoň 14 hodín denne. Snímateľné strojčeky sú zväčša prvou fázou liečby, po ktorej nasleduje liečba fixným alebo neviditeľným strojčekom.

Fixný strojček

Fixný aparát je zložený zo zámkov, ktoré sa lepia na zuby špeciálnym lepidlom. Zámky sú navzájom spojené drôtom, ktorý sa počas liečby priťahuje a vymieňa tak, aby sa zuby posúvali a vyrovnávali želaným smerom. Fixný strojček je určený najmä pre trvalý chrup, no za určitých okolností sa používa aj pri zmiešanom chrupe. Pre nositeľov fixného strojčeka je čeľustná ortopédia častým miestom návštev, kedy sa zisťuje progres a liečba chrupu pacientov. Podobne to je aj u nositeľov neviditeľného strojčeka.

Neviditeľný strojček

Moderná čeľustná ortopédia ponúka možnosti, o ktorých sme kedysi len snívali. Neviditeľný strojček Invisalign® vyrovnáva zuby pomocou série priehľadných tenkých fólií, ktoré je možné počas jedenia či hygieny snímať dole. Tento systém dokáže vyriešiť väčšinu ortodontických problémov, pričom ho vôbec nie je vidno.

Začiatok ortodontickej liečby

Priebeh liečby na čeľustnej ortopédii sa začína vždy konzultáciou s pacientom, na ktorej sa zhodnotí celkový stav a predstavia sa možnosti liečby. Čeľustná ortopédia v Bratislave - ordinácia MUDr. Matúša Cinzera po konzultácii pokračuje samotným vyšetrením. To zahŕňa 3D sken zubov na zhotovenie digitálneho modelu chrupu (namiesto klasických odtlačkov zubov), pokračuje röngenovými snímkami a hromadením čo najpodrobnejšiej fotodokumentácie.

Čeľustná ortopédia v Bratislave

Po dôkladnej analýze všetkých podkladov čeľustná ortopédia v Bratislave navrhne liečebný plán, pacienta poučí o možnostiach liečby a informuje o nákladoch. Ambulancia tiež vie ukázať predpokladaný finálny výsledok plánovanej liečby. Viac informácií o liečbe možno nájsť v článku poradňa. Ortodontická liečba je záväzok na niekoľko mesiacov, výsledok však bude stáť zato.

Sološnická 36 84104 Bratislava IV
tel.: +421265440272

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888