Aká kozmetika nám v lete pomôže? Tu je 5 tipov ako prežiť teplé mesiace

Aká kozmetika nám v lete pomôže? Tu je 5 tipov ako prežiť teplé mesiace

So stúpajúcou teplotou sa menia potreby našej pleti. Kozmetika a prístup k našej pokožke a telu býva odlišný ako po zvyšok roka. Vystavujeme sa slnečným lúčom a zabúdame hydratovať organizmus, čo sa potom odráža v pokožke a jej vzhľade. Povieme si niekoľko základných pravidiel, na ktoré by sme v kozmetike počas letných mesiacov nemali zabúdať.

Dostatok tekutín

Hydratácia spolu s kozmetikou odvádza veľkú časť práce na vzhľade pokožky. Väčšina ľudí trpí nedostatkom tekutín počas celého roka, no v lete je to ešte citeľnejšie. Dostatok vody a tekutín počas dňa významne dopomôže k sviežemu vzhľadu pokožky, ale aj pocitu pohody, keďže dehydratácia spôsobuje únavu, stres a iné negatívne zdravotné následky. Skúsme si odsledovať dostatočný príjem tekutín počas dňa. Okrem vody sa ráta aj čerstvé ovocie či polievky. Ak zabúdate piť, nájdete množstvo aplikácií, ktoré vám s dodržiavaním pitného režimu pomôžu.

Kozmetika a SPF

O ochrane pred slnečným žiarením sa často hovorí, no často sa aj ignoruje. Kozmetika s ochranným faktorom by mala byť bežnou súčasťou rannej rutiny. Vyhľadávajte hydratačné krémy, BB krémy, či make-upy s označením SPF. Pleť bez ochranného faktoru je omnoho náchylnejšia na predčasné starnutie a zvýšenej pigmentácii pokožky. Ak máte pocit, že potrebuje vaša pleť vspružiť, kozmetický salón Mona používa jedinečnú metódu CoolLifting zameranú aj na spomenuté problémy s pleťou, prípadne vyskúšajte ich hydratačnú masku.

Vodeodolná kozmetika

Vodeodolná kozmetika je stále veľmi podceňovaná, zrejme pretože sa ťažko odličuje. Tento mýtus si však nezaslúži. Na odlíčenie vodeodolnej riasenky použite klasický detský olej na mokrom tampóne a vydržte, kým sa maskara nerozpustí. Potom už len doodličujte zbytok podľa vašich zvyčajných krokov. Kozmetiku odolnú voči vode oceníte aj mimo bazéna či pláže, napríklad počas vysokých letných teplôt v uzavretých priestoroch, verejnej doprave alebo športovej aktivite.

Menej vrstiev

V lete si obliekame menej vrstiev šatstva, lebo sa tak cítime lepšie a pohodlnnejšie. Niečo na podobnom princípe by sme mali dopriať aj našej pleti. Čím menej kozmetiky a kozmetických prípravkov v lete na seba dáme, tým lepšie sa bude pokožka cítiť. Vyhnite sa najmä hutným produktom, ktoré upchávajú póry. Hutné kozmetické prípravky vymeňte za krémy s ľahšou textúrou s hydratačnými zložkami a ochranou pred slnečným žiarením.

Hydratácia

Už sme spomenuli hydratáciu organizmu, ale nemali by sme zabudnúť ani na hydratáciu pokožky. Kozmetika v dnešnej dobe ponúka široké spektrum hydratačných krémov pre rôzne typy pleti. V lete by sme však skôr odporúčali séra na vodnej báze alebo gély, ktoré pleť tak nezaťažia a nezanechajú pocit mastnoty.

K letu patrí nielen správna kozmetika, ale aj manikúra či starostlivosť o vlasy, teda návšteva kaderníctva. Príležitosti počas leta priam nabádajú s experimentovaním, napríklad aj v podobe predlžovania vlasov. Salón krásy Mona so sídlom v hoteli Barónka toho ponúka omnoho viac. Pozrite si galériu a nechajte sa inšpirovať skrášľovacími procedúrami pre vaše telo.


Detvianska 6841 /10 83106 Bratislava III
tel.: +421244872218

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888