Prečo je zdravý životný štýl dôležitý?

Prečo je zdravý životný štýl dôležitý?

Zdravý životný štýl je čoraz diskutovanejšou témou a otázka ako žiť zdravo trápi čoraz viac ľudí. Spolu s rýchlou dobou si ľudia zvykli i na konzumáciu rýchleho občerstvenia, nezdravých potravín a nie raz zanedbávajú šport či dostatočný relax, ktoré sú pre zdravie podstatné. Zdravý životný štýl je možné si vybudovať, odvďačí sa vám vaše telo i myseľ. Vďaka zdravému životnému štýlu sa budete cítiť príjemnejšie a myslieť pozitívnejšie.

Čo je to zdravý životný štýl?

Zdravý životný štýl nemá konkrétu a jedinú definíciu, ide o skupinu faktorov, ktoré pozitívne vplývajú na fungovanie ľudského organizmu, ale i mysle či na psychické správanie a v konečnom dôsledku i zdravie. Zdravý životný štýl by mal dodržiavať každý. Bohužiaľ, s uponáhľanou dobou súčasnosti je pre mnohých budovanie zdravých návykovú čoraz ťažšie, napríklad z dôvodu prepracovanosti či sklonu ku zlým návykom, ako napríklad nadmerné sledovanie televízie alebo tráveniu času na internete a iné.

Ľudia, ktorí dodržiavajú zdravý životný štýl sú už na prvý pohľad šťastnejší a ich telesný zovňajšok pôsobí, povedzme, atraktívnejšie. Vyžaruje z nich pozitívna energia a chuť do života. To všetko je výsledkom zdravého životného štýlu, ktorý je akousi kombináciou správnej stravy, pohybu, práce i odpočinku či relaxu. Ľudské telo potrebuje všetky tieto faktory, svedčia o to i poznatky predošlých generácie či napríklad grécke štúdie, ktoré sa zaujímali prepojením ľudského tela s dušou, alebo inak vonkajšej krásy tela s ľudskou mysľou, čiže kolokagatiou, ktorej poznatky sú aplikované i do moderných štúdií zdravého životného štýlu.

Čo vplýva na zdravý životný štýl?

Na zdravý životný štýl vplýva hneď niekoľko faktorov, jedným zo základných je vyváženie zdravej stavy s pohybom a relaxom. Pokiaľ telo príma nadbytočné množstvo nezdravých látok či cukrov a rôznych chemických konzervantov, musí vynaložiť obrovskú energiu na ich spracovanie, čím mu nezostáva veľa energie na iné činnosti. Človek sa tak po konzumácii takýchto jedál cíti na chvíľu plný energie no v zapätí je unavený a jeho energetická výkonnosť rýchlo klesá. Naopak pri konzumácii zdravej stravy, zeleniny a ovocia, je energetický efekt celkom opační a telo je i po dlhšej dobe plné energie. Zdravá strava tak ide dohromady so športom či fyzickým pohybom.

Pre zdravý životný štýl je dôležitý tiež dostatočný odpočinok a relax, najmä ten, ktorý ľudské telo načerpá zo spánku či doplnený o rôzne formy wellnesu, masáží či relaxačných procedúr. S radou ako dosiahnuť zdravý životný štýl sa poraďte s odborníkom na oblasť zdravia, správneho stravovania či relaxu a pohybu.

Zvoliť správny výber potravín a správne stravovacie návyky môže byť náročné. Je to proces, ktorý si vyžaduje čas a motiváciu. S osobným vedením, radami a podporou Ing. Evy Kosákovej v Trnave, sa viacerým zákazníkom podarilo mať svoj životný štýl pod kontrolou.

J.Herdu 1 91701 Trnava
tel.: +421910293205

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888