Bezbolestná zubná preventívna prehliadka

Bezbolestná zubná preventívna prehliadka

Nebojte sa navštíviť zubnú ambulanciu, ak vás čaká zubná preventívna prehliadka, ktorá je bezbolestná. Prevencia je vždy dôležitejšia ako následky. Vysvetlíme vám prečo by ste nemali podceňovať zubnú preventívnu prehliadku ako aj to, že dentálna hygiena používa šesť krokov k dokonalým a krásnym zubom.

Prečo je zubná preventívna prehliadka dôležitá?

Na svete je len málo ľudí, ktorí môžu povedať, že s návštevou zubnej ambulancie nemajú žiaden problém a navštevujú ju s radosťou. Krásne a zdravé zuby však túžime mať všetci. Pre všetkých, ktorí majú strach zo zubnej ambulancie však existuje bezbolestné riešenie. Toto bezbolestné riešenie poznáme všetci, ale stále mu nedávame dostatočnú pozornosť. Popritom zubná preventívna prehliadka nebolí a odhaľuje budúce poškodenia zubov. Vďaka zubnej preventívnej prehliadke dokážeme predchádzať mnohým bolestivým zákrokom. Je lepšie pravidelne chodiť na zubnú prehliadku, ako ju zanedbávať a v budúcnosti bojovať s vážnejšími bolesťami zubov. Nehovoriac o tom, že zubná preventívna prehliadka je lacnejšia alternatíva ako následné opravy zubov.

Šesť krokov základnej dentálnej hygieny

Vieme už, že zubná preventívna prehliadka je dôležitá a ušetrí nás od bolesti aj od veľkých investícii do opravy zubov. Nesmieme však zabúdať ani na dentálnu hygienu, ktorá je súčasťou našich dokonalých zubov. Bolesť pri dentálnej hygiene sa môže vyskytnúť, ale nie je až taká veľká, ako pri trhaní či komplikovanejších zákrokoch. Skôr, ako sa zubný hygienik rozhodne, aký liečebný postup zvolí si s vami prejde všetky dostupné možnosti a zváži aj stav vašej ústnej dutiny na základe informácii od vášho zubného lekára.

Dentálna hygiena sa skladá z viacerých krokov. Nie každý krok sa vždy aplikuje. Záleží to od mnohých faktorov a potrieb pacienta. Určite ste sa už pri dentálnej hygiene stretli s pojmami ako Polishing, Airflow, ultrazvukové čistenie, ručné čistenie, Flouridácia zubov či samotná inštruktáž, ako sa správne starať o svoju zubnú dutinu. Jednotlivé úkony sa realizujú pomocou špeciálnych prístrojov, leštiacimi pastami a viacerými špecifickými postupmi.

Starostlivosť o zubnú dutinu nemusí byť bolestivá ani finančne náročná, ak dbáte na zubnú preventívnu prehliadku. O kvalitnú preventívnu prehliadku sa postará MUDr. Andrea Kyselová z AB Dent, ktorá poskytuje preventívne prehliadky, akútne ošetrenia, záchovnú protetickú chirurgiu, estetickú stomatológiu ako aj dentálnu hygienu.

Golianovo 319 95108 Golianovo
tel.: +421376581128

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888