Drevené skrine – prečo si ich vybrať do spálne či detskej izby?

Drevené skrine – prečo si ich vybrať do spálne či detskej izby?

Článok v skratke:

Prečo sa drevené skrine vyplatia?

Estetika, kvalita, trvanlivosť, viacúčelovosť, ekologickosť a dostupné riešenia na mieru – to je zopár dôvodov, ktoré hovoria v ich prospech.

Nemožno zabúdať ani na praktický priestor, vďaka ktorému bude mať u vás doma všetko svoje miesto.

Drevené skrine sú tradičným kusom nábytku, ktorý sa hodí snáď do každého interiéru. Ak stavíte na dobré stolárstvo, odmenou vám budú dizajnové skrine na mieru, ktoré dokonale zapadnú do štýlu miestnosti. Prečo by ste aj vy mali zvážiť drevené skrine? Tu je niekoľko dôvodov.

Drevené skrine a ich výhody

Skrine – ako aj ostatný masívny nábytok vyrobený z kvalitných drevín vám vydržia roky. Dostupných je hneď niekoľko druhov dreva s rôznymi charakteristikami. Častým hľadiskom je výber rovnakej dreviny, z ktorej je vyrobený ostatný nábytok v interiéri (postele, obývacia stena, stoličky, stôl a i.). Ak chcete svoju domácnosť ekologickejšiu, drevené skrine a nábytok sú ideálnou voľbou. Drevo je totiž ekologicky udržateľnejšie, zdravotne nezávadné a patrí k obnoviteľným prírodným surovinám. Navyše, drevo je známe aj svojou odolnosťou, trvácnosťou a dlhou životnosťou. Je potrebné dodať, že drevené skrine pôsobia mimoriadne prirodzene. A ako už bolo spomenuté, skrine z dreva sa ľahko prispôsobia rôznym interiérovým a bytovým štýlom. Vnesú do priestoru nádych prírody a akúsi prirodzenú eleganciu a krásu.

Zopár tipov na údržbu drevených skríň

Výhodou je, že drevené skrine si nevyžadujú náročnú či špeciálnu údržbu. Stačí ich občas pretrieť vlhkou handrou, ktorá ich zbaví prachu a ostatných nečistôt. K predĺženiu funkčnosť a trvácnosti skúste čistiace prostriedky určené na starostlivosť o drevo. Taktiež neodporúčame umiestniť skrine na priame slnečné žiarenie (drevo totiž môže reagovať na UV žiarenie) ani v tesnej blízkosti vykurovacích telies (kachle, krb a pod.).

Drevené skrine a ostatný nábytok na mieru vám vyrobia experti na stolárske umenie a frézovanie dreva – firma DrevoTip. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Prečítajte si tiež:

Sekčovská 1539/87 08001 Prešov
tel.: +421517482292

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888