Vodný kameň z batérie odstránite octom a sóda bikarbónovou. Bude žiariť ako nová

Vodný kameň z batérie odstránite octom a sóda bikarbónovou. Bude žiariť ako nová


Vodovodné batérie časom strácajú lesk a usadzuje sa na nich vodný kameň. Kvôli tomu sa vytvára matný povlak a časom ich to môže úplne znehodnotiť. Preto by ste ich mali pravidelne ošetrovať nielen čistiacimi prostriedkami, ale vyskúšajte na ne aj niekoľko overených trikov. Nepodceňujte dôležitú prevenciu, ktorá zabráni vytvoreniu škaredých fľakov z vody.

Prípravky nestriekajte priamo na batérie

Na povrchu vodovodných batérií sa vytvárajú škvrny z vodného kameňa, ale aj z niektorých agresívnejších prípravkov. Pri upratovaní sa často dopúšťame chyby, že ich nastriekame priamo na batériu. Keď ich necháte pôsobiť, tak sa vám vytvoria mapky, ktoré už potom nevyleštíte. Preto prípravok nastriekajte na textilnú handričku a tou jemne utrite celý povrch. Takýmto spôsobom môžete ošetriť akékoľvek chrómové vybavenie kúpeľne.

Ocot im vráti lesk

Najlepším prostriedkom na vyčistenie batérie je ocot. S ním vyčistíte viaceré povrchy a nečistoty v domácnosti. Zároveň pôsobí aj ako prevencia pred vodným kameňom. Na konci upratovania ho nastriekajte cez rozprašovač priamo na povrch batérie a potom ju vyleštite. Vďaka tomu sa odstránia nánosy a zároveň sa vytvorí ochranný film.

Pri zanesených batériách pomáha kyselina citrónová a sóda bikarbóna

Na čistenie takýchto povrchov je ideálna kyselina citrónová alebo sóda bikarbóna. Obe môžete spojiť s octom, vďaka čomu vytvoríte hustejšiu pastu. Tou potom vydrhnete aj silne znečistené batérie. Druhou alternatívou je použitie zubnej kefky s jemnými štetinkami. Namočte ju do vody, potom posypte sódou alebo kyselinou a takto krúživými pohybmi prejdite celý povrch batérie. Rovnako odstránite nečistoty zo špár medzi obkladačkami.

Vyskúšajte kapsulu do umývačky riadu

Vodný kameň sa často usádza priamo pri mieste, kde vyteká voda. Tam vytvára hrubšiu vrstvu, čo potom znefunkční batériu. Vyskúšajte na to trik s kapsulou do umývačky riadu. Vložte ju do pevného vrecka a prilejte trochu octu. Takto ju priviažte ku koncu kohútika a nechajte pôsobiť. Kvôli octu bude šumieť a tým účinnejšie odstráni usadeniny.

Leštenie citrónovou šťavou

Nech si vyberiete akýkoľvek štýl kúpeľne, nachádza sa v nej niekoľko predmetov z chrómu. Keď stratia lesk, nevyzerajú už tak pekne. Najlepšie ich vyleštíte pomocou citrónovej šťavy. Aplikujte ju na handričku a prejdite ňou po povrchu batérie.

UNICO SK, s. r. o. sa zaoberá predajom kúpeľňového zariadenia. Poskytujeme poradenstvo pri výbere vhodných materiálov a nábytku. Po konzultácii s klientmi vypracujeme 3D vizualizáciu, aby mali o projekte lepšiu predstavu. Vždy ponúkame aktuálne trendové kúsky. Našu ponuku si môžete prezrieť v katalógoch, ktoré si vyzdvihnete v predajni v Michalovciach alebo o ne požiadajte telefonicky či mailom.

Čajkovského 19 07101 Michalovce
tel.: +421918824480

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888