Ako správne vybrať kúpeľňový nábytok?

Ako správne vybrať kúpeľňový nábytok?


Pri zariaďovaní domácností už teraz hľadíme na každý detail. Dôsledne vyberáme aj kúpeľňový nábytok, ktorý dokáže tak malý priestor premeniť na ďalšiu luxusnú miestnosť. Pri výbere jednotlivých častí musíte dbať na niekoľko kritérií. Nepozerajte len na farebnú kombináciu. Musíte zohľadniť aj celkovú atmosféru bytu, úžitkovosť jednotlivých skriniek a praktické riešenia.

Dávajte pozor na povrchovú úpravu

Veľa ľudí siaha pri zariaďovaní kúpeľne po nábytku s dekorovým vzorom. Ten sa však z kúpeľňového nábytku časom olupuje. V uzavretom priestore je veľká vlhkosť a tá ničí jednotlivé časti. Ak si zvolíte drevený nábytok, mal by mať povrchový náter, ktorý ho ochráni pred pôsobením pary. Kúpeľňový nábytok sa vyrába aj z LDT materiálu. Ide o klasickú dosku, ktorá má však na povrchu ochrannú fóliu pred vlhkosťou.

Opatrne s tmavým kúpeľňovým nábytkom

Najmä v bytovkách bývajú kúpeľne veľmi malé. Preto musíte použiť viacero optických trikov, aby ste dokázali aspoň takto priestor zväčšiť. V prvom rade dbajte na zladenie. Myslite nielen na obklady a dlažbu v kúpeľni, ale aj celkovo na byt. Vytvorte z neho jednoliaty celok, aby všetko spolu dobre ladilo. Opatrne narábajte s tmavým kúpeľňovým nábytkom. Ten totiž priestor veľmi zmenší.

Sledujte smer otvárania skriniek

Zvažujte všetky praktické detaily. Sledujte rozmiestnenie spotrebičov a kúpeľňových doplnkov. Veľa ľudí má totiž až po nainštalovaní nábytku nepríjemné prekvapenie v tom, že zrazu sa im skrinky nedajú otvoriť. Kúpeľňový nábytok nie je položený na dobrom mieste a pri manévrovaní s dvierkami ich nedokážete úplne roztvoriť.

Kúpeľňový nábytok pre čistiace prostriedky

Vopred si premyslite, čo chcete ukladať do jednotlivých skriniek. Kúpeľňový nábytok sa vám môže na prvý pohľad zdať rozmerný, ale uvedomte si, čo všetko tam potrebujete dať. Dbajte na to, aby sa čistiace prostriedky nenachádzali na rovnakom mieste ako kozmetika a ako uteráky, ktoré by napáchli. Ak máte malé deti, dajte ich na vyššiu poličku, aby ku nim nedosiahli.

Vhodnejšie sú skrinky bez nožičiek

Vybavenie kúpeľne musí vytvárať jeden harmonický celok. Pre vzdušnejší dojem ľudia používajú kúpeľňový nábytok na nožičkách. Lenže pod ním sa najviac usadzuje prach, nečistoty a vlhkosť, čo vytvára veľa špiny. Navyše je tento priestor ťažko dostupný a kvôli tomu sa zle čistí. Preto sú vhodnejšie skrinky až po zem.

UNICO SK, s. r. o. ponúka predaj rôznych druhov obkladov a dlažieb a taktiež zariadenia do kúpeľní. V našej ponuke nájdete všetko od sanity, až po kúpeľňový nábytok. Okrem toho u nás nájdete doplnky, ale aj stavebnú chémiu. Pre lepšiu predstavivosť vám urobíme 3D vizualizáciu vašich projektov. V prípade záujmu nás kontaktujte mailom, telefonicky alebo navštívte našu predajňu v Michalovciach.

Čajkovského 19 07101 Michalovce
tel.: +421918824480

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888