Prečo sú machové steny IN a ako sa o ne starať?

Prečo sú machové steny IN a ako sa o ne starať?


Machové steny sú neoddeliteľnou súčasťou novodobého interiérového dizajnu, ktoré sa hodia do akýchkoľvek domácich, ale aj komerčných priestorov. Čoraz viac ľudí chce doma cítiť prírodu a práve machové steny môžu byť odpoveďou. Zistite, prečo sú machové steny populárne a ako veľmi náročné je sa o ne starať a udržiavať ich stále krásne zelené.

Čo sú to machové steny?

Machové steny sú súvislé plochy, ktoré pokrývajú určitú časť interiéru. Ak nechcete takýmto spôsobom pokryť celú stenu ale napríklad iba časť, vhodnou alternatívou pre vás sú machové obrazy, ktoré sú dnes na trhu dostupné v rôznych veľkostiach.

Machové steny sú tvorené živým, no stabilizovaným machom. Stabilizovaný mach je špeciálne upravený konzervačnými látkami, ktoré nahrádzajú prirodzenú vlhkosť a predlžujú tak životnosť samotného machu na 7 až 10 rokov. Mach je zbavený škodcov a hmyzu a zastaví sa i jeho rast či tvorba plesní. Stabilizácia machu prebieha pomocou zdravotne nezávadných a ekologických procesov, takže sa nemusíte obávať žiadnej chémie. Machové steny si počas celého obdobia zachovajú svoj prirodzený tvar i vzhľad.

Výhody machových stien

Keďže machové steny sú stabilizované a zakonzervované tak, aby vydržali čo najdlhšie, investícia do nich sa naozaj oplatí. Vďaka machovej stene získate vizuálne moderný a atraktívny doplnok do interiéru obývačky, spálne či jedálne, ktorý vyžaduje minimálnu starostlivosť. Machové steny nie je potrebné strihať, zavlažovať ani hnojiť, dokonca nepotrebujú ani svetlo. Okrem stien je možné vytvoriť i machový strop.

Machové steny nezapáchajú ani neplesnivejú, sú hypoalergénne a preto sú vhodné ako interiérová zeleň aj pre deti či zvieratá. Ďalšie výhody, ktoré machové steny ponúkajú, sú odolnosť voči požiaru, indikovanie vlhkosti v priestore, efektívnu tepelnú i zvukovú izoláciu miestnosti a navyše i čistenie vzduchu.

Starostlivosť o machové steny

Na to, aby boli machové steny či obrazy vždy krásne zelené, je potrebné však dodržať určité pravidlá. Machové steny nevystavujte silnému slnečnému žiareniu ani ich neumiestňujte k zdrojom tepla (napríklad radiátor či krb). Machové steny nepolievajte, no zabezpečte, aby bola miestnosť, v ktorej sa nachádzajú, dostatočne vzdušná. Ak všetko uvedené dodržíte, môžete si byť istí, že vám machové steny vydržia aj 10 rokov!

U nás v ArtFlorist sa venujeme realizácií machových stien už niekoľko rokov. V rámci našich služieb vám tiež ponúkame kvalitné machové obrazy, vertikálne záhrady či interiérovú zeleň ako takú. Vytvoríme kompletný návrh dizajnu ako i realizáciu machovej steny na mieru vašim požiadavkám a v akýchkoľvek priestoroch. Neváhajte a v prípade záujmu nás kontaktujte ešte dnes.

Zadunajská cesta 6 /A 85101 Bratislava
tel.: +421908793613

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888