Tapety - trend, ktorý nikdy neskončil

Tapety - trend, ktorý nikdy neskončil

Netreba ich zvlášť predstavovať. Tapety si pamätajú aj tí skôr narodení a, aj keď ich možno nikdy doma nemali, určite ich niekde videli. Môžeme sa s nimi stretnúť na mnohých verejne dostupných miestach. Aké sú však dnešné tapety? Je to skutočne taký ten klasický gýč ako z čias socializmu? A sú tapety ešte stále považované za kvalitný interiérový doplnok?

Tapety v minulosti verzus dnes

Za čias socializmu boli tapety v každom jednom panelákovom byte a možno aj v domoch. V tej dobe boli tapety považované za bežnú súčasť každej jednej miestnosti. Holé steny bez tapiet bolo niečo podobné ako, keď dnes poviete niekomu, že nevlastníte mobilné zariadenie. Niektoré veci jednoducho pretrvajú. Po nástupe farebných stien tapety dostali tvrdú stopku. Zrazu o ne nebol záujem, pretože na trhu sa objavili nové trendy v oblasti interiérového dizajnu. Keďže vývoj sa nedá zastaviť mnoho ľudí sa pustilo do modernizovania domácnosti a tapety začali strhávať dole. Dnes je však situácia iná a vďaka odborníkom na interiérový dizajn sa tapety opäť dostávajú na výslnie.

Len s jedným rozdielom. Dajú sa pekne kombinovať s modernými trendami a nie je potrebné s nimi otapetovať všetky štyri steny izby. Moderný interiérový dizajn jasne hovorí, že trendom v oblasti tapiet je ich využitie na jednej, maximálne dvoch stenách izby. Tento zásadný rozdiel aplikovania tapiet ich posúva medzi top prvky interiérového dizajnu za posledné roky. Takže nebojte sa siahnuť po tapetách pri modernizácii svojej domácnosti. Je to moderný trend, ktorý sa opäť začína naplno využívať aj medzi najväčšími profesionálmi v odbore interiérového dizajnu.

Aké druhy tapiet sú dnes moderné?

Ak vás, teda zaujíma, aké druhy tapiet sú dnes moderné, tak ste na správnom mieste. Fantázii a farbám či rôznym látkam, z ktorých sa tapety vyrábajú sa medze nekladú. Každá interiérová realizácia domácnosti je originálna. Nebojte sa riskovať pri výbere farieb aj vzorov. Vaša domácnosť dostane úplne nový nádych. Vhodné kombinácie farieb či vzorov dokážu zmeniť interiér rovnako dobre ako, keby ste robili kompletnú rekonštrukciu. Tisícky odtieňov a nezastaviteľný zdroj vzorov, ktoré môžu tapety priniesť je opäť pohonom pre kreatívne duše, ktoré radi zariaďujú. Je radosť zariaďovať, keď je prístupných toľko farieb a vzorov. Len smelo do toho, pretože pri takej farebnej explózii a vzorových riešení je zariaďovanie radosť.

Vyberte si zo širokej ponuky tapiet od Boritex Design, kde okrem iného nájdete moderné odevné látky, bytový textil, galantériu ako aj závesné systémy a mnoho iného.

Kozia 27 81103 Bratislava
tel.: +421263530383

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888