Renovácia klasických parkiet je dnes rýchlejšia a jednoduchšia ako kedysi

Renovácia klasických parkiet je dnes rýchlejšia a jednoduchšia ako kedysi

Pri slove renovácia klasických parkiet sa určite viacerým ježia vlasy, vrátane susedov. Keď sa človek k tomu ale odhodlá, výsledok vždy stojí za to. Klasické drevené parkety sú dnes už rarita, preto sa oplatí udržiavať ich stav a vzhľad najlepšie ako sa dá. Dnešnými prístrojmi a nátermi je renovácia klasických parkiet jednoduchšia a rýchlejšia. Renováciu klasických parkiet je ideálne zvládnuť počas jesenného alebo jarného obdobia.

Obráťte sa na profesionálov

Renovácia klasických parkiet sa dá spraviť doma vo vlastnej réžii, no odporúčame to iba skúseným kutilom. No aj tí ostrieľanejší často túto úlohu prenechajú radšej profesionálom. Tí rozumejú aká komodita sa v klasických drevených parketách nachádza. Majú množstvo skúseností a nástrojov ako renováciu klasických parkiet perfektne zvládnuť. Jedným z nich je aj spoločnosť GerMal, ktorá má bohaté skúsenosti v oblasti stavieb.

Brúsenie parkiet

Prvým krokom pri renovácii klasických parkiet je zbrúsenie starej vrstvy laku. Nezáleží na tom, či boli parkety skryté pod kobercom alebo nie. Navyše lak je často nerovnomerný, vzhľadom na nábytok, ktorý sa na ňom dlho nachádzal. Prípadne tam, kde sa po parketách najviac chodilo. Brúsením sa odstráni lak a všetky nečistoty. Brúsi sa až do požadovanej zrnitosti parkiet.

Priebeh brúsenia parkiet

Na brúsenie parkiet sa používajú profesionálne brúsky s vlastným odsávaním, čím sa stáva brúsenie bezprašným. Veľká plocha sa brúsi tzv. kombajnom. Na okraje miestností a tiež ťažšie dostupné miesta sa používa rotačná brúska, ktorá sa zmestí napríklad aj pod radiátor. Nakoniec sa plocha jemne preleští brúsnou mriežkou. Následne sa podlaha dôkladne vyčistí, aby mohla renovácia klasických parkiet pokračovať do ďalšieho kroku.

Tmelenie a lakovanie

Ďalším krokom renovácie klasických parkiet je tmelenie, čím sa vypĺňajú medzery a spevňuje podlaha. Na to nasleduje vybrúsenie tmelu. Opäť sa podlaha dôkladne vyčistí a nanesie sa základná vrstva laku. Lak sa nanáša trikrát, po druhom sa vykonáva medzizbrus. Potom sa nanášajú dve vrstvy vrchného laku, ktorý všetku prácu zapečatí. Laky sa používajú ekologické, kvalitné, dnes už s minimálnym zápachom.

Olejovanie

Konečná fáza renovácie klasických parkiet je olejovanie. Na podlahu sa nanesie olej, ktorý sa pomocou stroja zapracuje do podlahy. Olej je priesvitný a jeho úlohou je hlavne vytvoriť zrenovovaným parketám ochrannú vrstvu, aby čo najdlhšie vydržali bezchybné. Renovácia klasických parkiet po aplikácii oleja je hotová.

Renovácia klasických parkiet

Renovácia klasických parkiet je náročný proces, ktorý však trvá len niekoľko dní. Spoločnosť GerMal má s renováciou a pokladaním klasických parkiet niekoľkoročné skúsenosti ako aj ďalšími podlahárskymi prácami. Neponúka len to, ponúka aj maliarske práce, maľovanie, menšie búracie práce a rôzne exteriérové práce.


Dunajská 48 93201 Veľký Meder
tel.: +421908159618

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888