Tipy a triky, ako vyberať poťahové látky pre čalúnenie

Tipy a triky, ako vyberať poťahové látky pre čalúnenie

Poťahové látky sa radia do dvoch typov tkanín. Poťahovú látku môžete mať prírodnú alebo syntetickú. Medzi poťahové látky s prírodnou charakteristikou sa radí napríklad bavlna, hodváb a ľan. Zasa k poťahovým látkam syntetického charakteru patrí akryl, polypropylén a nylon. Avšak pri čalúnení nábytku sa už využívajú kombinácie týchto látok. Moderné poťahové látky totiž kombinujú ich najlepšie vlastnosti.

Poťahové látky a ich výber podľa dôležitých parametrov

Ak ste sa rozhodli prečalúniť váš nábytok, vyberajte precízne. Poťahové látky je vždy dôležité vyberať tak, aby ste kládli, čo najväčšiu pozornosť na jej vlastnosti. Dôležitým parametrom pre každého užívateľa je najmä odolnosť voči oderu. Ďalším skvelým parametrom je predsa stálofarebnosť. Tieto poťahové látky si udržia svoje farby niekoľko rokov a sú takisto aj vodeodpudivé. Pre tých náročnejších užívateľov, ktorí majú doma mačiatko, je perfektné vyberať koženky, ktoré sa naozaj nelúpu. Avšak pokiaľ potrebujete špeciálne koženky do vášho zamestnania, treba si zvážiť takisto ich dlhodobú životnosť, keďže v zamestnaní trávite každý jeden deň. V prípade, že si zvolíte parametre, ktoré vám vyhovujú z technického hľadiska, môžete sa spokojne pustiť do výberu poťahových látok podľa vizuálu.

Vyberajte si poťahové látky podľa dizajnu

Poťahové látky s názvom gobelíny sú skvelé pokiaľ si chcete navodiť trošku nostalgie. Do vášho domova vedia vniesť nádych starožitnosti a retro štýlu. Určite sa hodia do romanticky zariadenej domácnosti. Väčšinou sa poťahová látka gobelín vyskytuje v kvetovaných variáciách alebo v rôznych ornamentoch. Z dizajnových poťahových látok si môžete vybrať aj mikroplyš, ktorý okrem toho, že má luxusnú vizáž, je vhodný dokonca aj pre alergikov. Táto poťahová látka mikroplyš sa výborne kombinujeme napríklad so zariadením pre reštaurácie, pre hotely alebo sa často používa aj do rôznych verejných priestorov. Je to práve preto, lebo mikroplyš dokáže vniesť do priestoru honosnosť.

Pokiaľ chcete dostať do vášho priestoru trošku pánskeho štýlu, veľmi vhodnou voľbou bude tým pádom mikrovlákno. Táto poťahová látka s názvom mikrovlákno je veľmi priedušná a sadne pre pánov ako uliata. Je vyrábaná z matného a tiež lesklého povrchu, čo navodí celkoví špecifický dojem. Dokonca sa vyznačuje veľmi ľahkou údržbou. Najobľúbenejšími poťahovými látkami sú aj tak stále poťahové tkané látky. Sú špecifické najmä tým, že naozaj sa hodia ku každému nábytku a sú výbornou náhradou za starý poťah, ktorý už nepotrebujete. Moderné vzory a tiež trendové farby vás pri tkaných látkach naozaj dostanú a oživia jednoznačne celý váš interiér.

TEXIKOM s. r. o. sídli v Nitre a ponúka vám skvelé a kvalitné poťahové látky. Naši pracovníci radi a ochotne pomôžu každému jednému zákazníkovi a profesionálne vyhodnotia, čo je tou najlepšou voľbou práve pre vás. Priblížime sa čo najviac vašim požiadavkám. Neváhajte a kontaktujte našu spoločnosť TEXIKOM s. r. o. ešte dnes. Sme pripravení vás obslúžiť.

Priemyselná 2 94901 Nitra
tel.: +421905409126

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888