Čo znamená sanita a na čo sa zamerať pri jej kúpe?

Čo znamená sanita a na čo sa zamerať pri jej kúpe?

V prvom rade musíte v sebe objaviť dizajnérskeho ducha, potom by sa vo vás mohol prebudiť architekt a až nakoniec sa úplne vžijete do úlohy kupca. Pod pojmom základná sanita sa ukrýva umývadlo, vaňa, sprchový kút, toaletná misa, bidet, pisoár a samozrejme armatúry. Moderné trendy bývania nie sú len záležitosťou luxusného vzhľadu, ale aj harmónie. Sanita je tiež súčasťou vášho domova a jej správny výber vo vás určite vyvolá pocit spokojnosti.

Sanita a jej vývoj

Už v období dávnych civilizácií boli vo všetkých veľkých mestách postavené verejné kúpele, do ktorých bolo nutné priviesť nezávadnú vodu, odviesť odpad, nainštalovať vane, umývadlá, záchody. Zaujímavá je aj historická sanita, ako vodovodné potrubia, kamenné, mramorové ale aj kovové vane, umývadlá, bazénové systémy a splachovacie záchody. Sanita dnes sa históriou inšpirovala, ale svojim moderným vzhľadom a funkciami už napĺňa všetky očakávania súčasnosti. Aby bola sanita harmonicky zladená a pôsobila útulne, armatúry a ostatná sanita v dome by mali byť od jedného výrobcu a z jedného výrobného programu. Sú to maličkosti, vďaka ktorým sa doma cítime uvoľnene a spokojne.

Armatúry sú prvkom, ktorý dotvára vzhľad kúpeľne. Vodovodná batéria by mala ladiť s umývadlom a vaňou. Umývadlo je dôležitý prvok nielen v kúpeľni, ale aj na WC priestoroch. Oproti klasickej vani zaberie oveľa menej miesta sprchový kút a sprchovanie je oproti kúpeľu hygienickejšie a rýchlejšie. Výber toalety záleží na vás, v súčasnosti sú populárne závesné záchody, pod ktorými sa čistota udržiava oveľa jednoduchšie. Sanita môže byť vyrobená z porcelánu, kameniny, smaltovanej ocele, mosadze, červeného kovu, liateho mramoru, akrylátu, plastu alebo aj skla, kameňa či dreva.

Sanita a jej výhody

Správna hygiena je základom dobrého zdravia a sanita je zárukou vynikajúcich hygienických podmienok. Sanita s povrchovým ošetrením zvyšuje čistotu. Pitná voda je čoraz viac vzácnejší prírodný zdroj, zabrániť plytvaniu sa dá správnym výberom splachovacieho ventilu alebo aj správnym výberom batérií, ktoré tiež dokážu obmedziť spotrebu vody.

Spoločnosť Viess-Mont s.r.o. od roku 1996 pôsobí na trhu v oblasti dodávok tovaru pre vykurovanie, rozvody vody, sanity a plynu. Zabezpečujeme dodávky a montáž inžinierskych sietí, poradenskú činnosť v oblasti vykurovania, regulácie vykurovania. Nami ponúkané a dodávané výrobky sú od renomovaných európskych výrobcov, ktorí sú dlhodobo etablovaní na trhu a zaručujú kvalitu svojich výrobkov. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a my vám pomôžeme, ide nám o vašu spokojnosť.

Martina Rázusa 7 01001 Žilina
tel.: +421903572541

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888