Prečo by ste mali navštíviť talianske bistro?

Prečo by ste mali navštíviť talianske bistro?

Talianske bistro býva obľúbenou destináciou všetkých milovníkov Talianska, kvalitného jedla a čerstvých surovín. Ak ste ešte taliansku kuchyňu nevyskúšali, talianske bistro sa rozhodne oplatí zaradiť na zoznam miest, ktoré chcete navštíviť. Príjemná atmosféra miesta spolu s talianskou kuchyňou vás prenesú do slnkom zaliatej krajiny na juhu Európy. Prečítajte si viac o talianskej kuchyni a zistite, prečo sa oplatí navštíviť talianske bistro.

Známe talianske predjedlá

Asi najznámejšie a najrozšírenejšie predjedlo talianskej kuchyne u nás na Slovensku je zuppa di pomodoro, alebo paradajková polievka. Talianske bistro vám pripraví pravú paradajkovú polievku podľa tradičného receptu, ktorý zahŕňa oregano, čerstvú bazalku, parmezán a celé paradajky rozmixované do lahodného krému.

Vkvalitnom talianskom bistre vám však ponúknu aj iné polievky, napríklad polievku Minestrone. Minestrone je zeleninová polievka, ktorej základom je fazuľa, mrkva, zeler či paradajky. Podáva sa spolu s parmezánom a rôznymi druhmi cestovín. Ak však nemáte chuť na polievku, pravé talianske bistro vám ponúka aj iné druhy predjedla. Medzi najznámejšie predjedlá, alebo po taliansky Antipasti, rozhodne patrí bruschetta, caprese, carpaccio alebo prosciuotto so žltým melónom.

Talianska kuchyňa nie je iba pizza

Talianske bistro vám ponúka široký sortiment rôznych druhov pizze či cestovín, ktoré sú v Taliansku známe, obľúbené a rozšírené. Medzi najznámejšie druhy pizze patrí základná Margherita, Diavola s pikantnou salámou či Quatro Formaggi, teda štyri druhy syra. Nemenej rozšírené sú v Taliansku i rôzne druhy cestovín a omáčok, napríklad Arrabbiata, Carbonara či bolognese. V každom kúte tejto prímorskej krajiny vám talianske bistro ponúkne niečo typické a špecifické pre danú oblasť. Napríklad pre Rím sú typické cestoviny Rigatoni all Amatriciana, teda cestoviny s paradajkovou omáčkou, slaninou a syrom. Ak ste si však mysleli, že talianske bistro vám ponúkne iba pizzu či cestoviny, ste na veľkom omyle.

Talianska kuchyňa ponúka oveľa pestrejšiu ponuku jedál. Medzi známe talianske špeciality, ktoré vám zaručene ponúkne každé talianske bistro patrí hovädzie mäso po florentínsky, alebo kura na estragóne. Keďže Taliansko je prímorská krajina, v talianskom bistre nájdete množstvo pokrmov z rýb či morských plodov. V talianskom bistre môžete vyskúšať napríklad vyprážanú tresku v soľnej kruste, alebo chobotnicu uvarenú s feferónmi.

Objavte čaro pravej talianskej kuchyne s PizzaZazza, ktorá vám ponúka široký výber kvalitných talianskych pokrmov. Nájdete u nás pizzu, polievky, šaláty a wrapy či dezerty. K jedlám vám ponúkame kvalitné prosecco a víno. Neváhajte a navštívte nás, alebo nás kontaktujte .

Mlynská /27 04001 Košice I
tel.: +421919042040

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888